Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SOMACO: Investitiile in retehnologizarea fabricilor continua pana in 2011
SOMACO: Investitiile in retehnologizarea fabricilor continua pana in 2011
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Mai 2010 13:17
Producatorul de elemente de zidarie din BCA Somaco Grup Prefabricate a finalizat, recent, prima etapa a programului de investitii in modernizarea si retehnologizarea celor trei fabrici ale grupului (din Roman, Adjud si Buzau). In total, au fost alocate fonduri de 10 milioane de lei. Proiectul a fost inceput anul trecut si va fi continuat pana in 2011, obiectivele principale fiind imbunatatirea calitativa a produselor si cresterea capacitatii de procesare. "In 2009 am demarat proiecte de investitii importante atat in tehnologie, cat si pentru instruirea personalului. Am optat pentru derularea acestor investitii in pofida recesiunii, avantajul fiind reprezentat de pretul redus al echipamentelor", a declarat Gabriel Colobatiu, director general al Somaco Grup Prefabricate. Anul trecut societatea a realizat o cifra de afaceri de 50 milioane de lei, pentru acest an fiind vizata o majorare de 10% a vanzarilor de BCA si de 30% pentru elementele prefabricate. "Am observat o crestere a volumelor livrate inca din luna aprilie a.c., ceea ce ne face increzatori in realizarea vanzarilor estimate. Atat piata de BCA, cat si cea de prefabricate au inregistrat scaderi in 2009", a precizat reprezentantul companiei.
Anul trecut, productia nationala de BCA a insumat doua milioane de metri cubi, din care 200.000 mc s-au fabricat in unitatile Somaco, firma detinand, astfel, o cota de piata de 10% pe acest segment. La nivel regional, divizia de prefabricate a societatii este lider in zona Moldovei, pentru 2010 fiind vizata consolidarea acestei pozitii.
***
Somaco Grup Prefabricate, cu sediul in Bucuresti, detine trei fabrici de produse specifice pentru constructii si materiale de zidarie pe care Oresa Ventures, prin subsidiara Sonriso Investments, le-a achizitionat in septembrie 2008, in urma unei tranzactii in valoare de 32,5 milioane de euro. Oresa Ventures este o companie suedeza, specializata in investitii de capital, in Europa Centrala si de Est, iar din anul 1997 activeaza inclusiv in Romania. Pentru informatii suplimentare, www.somaco.ro
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
Ubitech
noark
EDIT-Structural
ness project
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
concelex
viarom
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander