Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Topul oraselor din provincie care investesc in amenajari publice
SYMMETRICA: Topul oraselor din provincie care investesc in amenajari publice
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 22 Iun 2016 16:54
Bacau, Baia Mare, Bistrita, Comanesti, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Suceava si Vaslui se afla in topul oraselor din provincie in care s-a investit cel mai mult in amenajarea zonelor publice, potrivit unui top realizat de Symmetrica, lider al pietei locale de pavele si borduri vibropresate. In realizarea acestui clasament, reprezentantii Symmetrica au tinut cont de proiectele realizate sau cele pentru care a inaintat oferte comerciale.
"Cele mai multe proiecte vizeaza lucrari de reparatii si intretinere de strazi si trotuare. Aceasta directie este data atat de necesitatile de renovare a infrastructurii locale, cat si de posibilitatea de accesare a fondurilor comunitare. Refacerea zonelor istorice, a pietelor pietonale si a parcurilor reprezinta alte investitii ce ocupa un volum important in lucrarile care se executa in zonele urbane", a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.
In Bacau, Comanesti, Suceava, Pitesti si Vaslui, Symmetrica a livrat, in total, 179.000 mp de pavele si 149.000 de metri liniari (ml) de borduri, pentru proiecte precum reabilitarea infrastructurii urbane, a strazilor trotuarelor si parcarilor sau platforme ecologice de colectare a resturilor menajere.
 
Creste numarul comenzilor din sectorul public
Proiectele publice au reprezentat 60% din business-ul total realizat de Symmetrica anul trecut, cota valabila pentru intreaga piata locala de pavele si borduri, care a inregistrat o crestere a vanzarilor destinate segmentului public. Pentru anul in curs, Sebastian Bobu estimeaza o crestere de cateva procente a intregii piete de pavele si borduri, care anul trecut s-a situat, valoric, la 85 milioane de euro si cantitativ, la circa 16 milioane de metri de produse.
In cadrul proiectelor de reamenajare urbana, care au inclus in mare parte reabilitarea strazilor si a trotuarelor, Symmetrica a livrat pavele si borduri, implicandu-se si in procesul de montare a produselor proprii (circa 20% din contracte). Compania investeste permanent in dezvoltarea echipelor de montatori specializati.
Conform datelor Symmetrica, pentru lucrarile publice sunt preferate produsele clasice, din gamele Behaton, Alegria, Quadra si Retta.
Unul dintre cele mai recente proiecte contractate de Symmetrica (in luna martie 2016) vizeaza modernizarea trotuarelor si aleilor pietonale din mai multe cartiere ale municipiului Iasi, investitie de 4,73 milioane de lei (fara TVA) atribuita de municipalitatea din Iasi.
***
Symmetrica este o companie cu capital integral autohton, specializata in productia de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, fiind detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din titluri). Compania detine unitati de productie la Veresti (judetul Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (Giurgiu), Prejmer (Brasov) si Cociu (Bistrita-Nasaud). Societatea a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2014.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere