Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TERAPLAST solicita finantare prin PNRR pentru un proiect de energie regenerabila
TERAPLAST solicita finantare prin PNRR pentru un proiect de energie regenerabila
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 23 Iun 2022 12:20
Grupul TeraPlast a depus o cerere de finantare a proiectului „Infiintare capacitate noua de productie a energiei electrice din surse solare, cu instalatii de stocare integrate, pentru autoconsumul TeraPlast SA” prin Programul National de Redresare si Rezilienta. Proiectul vizeaza dezvoltarea surselor de energie regenerabila din parcul industrial din Saratel. Investitia presupune constructia unei centrale fotovoltaice. Energia rezultata ar urma sa fie utilizata in cadrul grupului. Proiectul a fost depus in platforma PNRR, unde au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabila.
„Acest proiect ambitios ne ajuta sa marcam doua puncte importante din strategia grupului. Investitia este parte integranta a programului nostru dezvoltare sustenabila, de reducere semnificativa a amprentei de carbon, asa cum ne-am asumat. Proiectul de fata contribuie la reducerea emisiilor anuale cu peste 3.200 tone CO2e (CO2 echivalent). In al doilea rand, productia de energie din surse regenerabile ne creste competitivitatea, prin reducerea unor costuri, si ne ofera o expunere mai mica la volatilitatea pietei de energie, intr-un context complex cum este cel actual, care tinde sa devina persistent. Vom continua sa investim in acest gen de solutii si in viitor deoarece sunt beneficii reale atat pentru business, cat si pentru mediu”, a afirmat Nicolae Rosu, director operational al grupului TeraPlast.
Proiectul este parte din bugetul de investitii al TeraPlast pentru 2022. Valoarea totala a proiectului depus trece de 19 milioane de lei. Investitia include o centrala fotovoltaica cu putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsa (din invertoare) de 3,8 MW.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
leviatan
concelex
EDIT-Structural
siniat
ness project
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
konsent
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
rigips
quadratum
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander