Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Piata materialelor de zidarie va incepe sa creasca din 2015
WIENERBERGER: Piata materialelor de zidarie va incepe sa creasca din 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 31 Oct 2014 15:07
Piata materialelor de zidarie va incepe sa creasca organic din 2015, urmand a depasi pragul de stabilizare inregistrat in ultimii doi ani, ca rezultat al nevoii reale a populatiei de a-si construi locuinte noi, potrivit opiniei lui Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing in cadrul Wienerberger - Sisteme de Caramizi, cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. "Speram ca, dupa efervescenta alegerilor, va urma o perioada asezata in intreaga societate, care sa se reflecte inclusiv pe piata constructiilor. O crestere a increderii consumatorilor, manifestata si la nivelul investitiilor in domeniul rezidential, ar face posibila revenirea mai rapida pe un trend pozitiv", a declarat reprezentantul Wienerberger in Romania. La inceputul acestui an, piata locala de caramizi a inregistrat o dinamica favorabila, iar pentru primele noua luni ale lui 2014 datele disponibile confirma un trend de stabilizare. "Exista cateva semnale care indica o revenire usoara a cresterii consumului domestic, in general, care speram sa se reflecte in timp si asupra evolutiei pietei de zidarie. Conditiile meteo au influentat negativ piata de profil in trimestrul al doilea al acestui an, situatie ce s-a reflectat in usoara scadere inregistrata de numarul de autorizatii eliberate pentru locuinte de tip casa/ vila (-1,4% in intervalul ianuarie-iulie 2014, fata de aceeasi perioada din 2013). Numarul totale de permise pentru constructia de imobile rezidentiale unifamiliale se mentine, insa, la peste 20.000 de unitati in intervalul mentionat. Totusi, situatia s-a echilibrat prin numarul autorizatiilor emise pentru apartamente (+60% in aceeasi perioada), evolutie care trebuie privita, insa, prudent, deoarece baza de raportare este mult mai redusa", a mai spus Corneliu Fecioru.
Wienerberger livreaza blocuri ceramice la nivel national, unul dintre proiectele reprezentative realizate cu zidarie Porotherm fiind Casa e4, o locuinta realizata din caramida, avand consum de energie aproape de zero si realizata in parteneriat cu Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock si Pipelife.
***
Wienerberger Romania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 123,5 milioane de lei (circa 28 milioane de euro), in crestere cu 5,5% fata de nivelul din 2012. La nivel national, compania detine trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), Sibiu si Tritenii de Jos (Cluj), in cadrul carora lucreaza peste 200 de angajati. Pentru 2014, conducerea grupului estimeaza o stabilizare a incasarilor la nivelul anului anterior. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
theda mar
BogArt
ness project
Arduro
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
viarom
konsent
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
SIGM
strabag nivel 1
SSAB
concelex
rigips
EDIT-Structural
noark
CDS
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander