Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HIDROPLASTO: Profile si benzi de etansare
HIDROPLASTO: Profile si benzi de etansare
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Iun 2016 13:20
Profilele de etansare sunt folosite la rosturi de turnare si dilatatie in interiorul elementului de beton. Sistemul este folosit pentru impermeabilizarea rosturilor de dilatatie, definite ca fiind acele spatii intermediare cu o anumita latime, prevazute pe intreaga grosime a elementelor de constructie, ce permit deplasarea elementelor respective ca urmare a modificarilor de temperatura. Pentru izolarea acestora sunt necesare elemente de etansare care, prin geometria si compozitia lor, sunt capabile sa preia fara pierderi deformarile. De regula, se folosesc elemente interioare si exterioare din elastomer sau termoplast. In cazuri speciale, se instaleaza benzi de inchidere a rosturilor, montaje cu clema sau etansari prin adeziune.
 
Solutii interne din PVC pentru rosturi de turnare
La piesele impermeabile din beton, acesta preia, pe langa functia de rezistenta, si pe cea de etansare. Fata de izolarea de suprafata, „cuvele” (lucrarile impermeabile din beton) prezinta o serie de avantaje. Constructia este, de regula, simpla si divizata clar. Punctele slabe ale unor astfel de constructii le reprezinta insa rosturile. Crearea si etansarea lor necesita o deosebita atentie din partea proiectantului si a executantului. Rosturile de lucru sunt acele spatii care, din motive ale cursului operatiunilor sau a masurilor constructive, sunt create in plan. Ele despart elementele de constructie mai lungi in sectiuni unice de betonare. Spre deosebire de rosturile de dilatare, la care armatura se intrerupe, rosturile de lucru sunt traversate de aceasta. Latimea lor este data de cea mai mare deplasare preconizata, fiind de regula de 20 mm. Rosturile de lucru trebuie planificate si plasate in zonele elementelor de constructie cele mai putin solicitate. Pe langa aceasta, betonul trebuie compactat complet, iar suprafata din zona rosturilor de lucru curatata de laptele de ciment.
 
Banda hidrofilica Quellband
Profilele de etansare  expandabile, numite si cordon expandabil sau „quellband” sunt materiale fabricate din elastomer termoplastic (TPE).
Solutiile expandabile sunt folosite pentru sigilarea controlata a imbinarilor constructive in structurile de beton. In contact cu apa aceste sisteme etanseaza imbinarile din constructii impotriva infiltrarii apei. Profilele sunt realizate din polimeri acrilati ductili-flexibili, care pot inmagazina apa in structura moleculara proprie, inregistrand o expandare tridimensionala de pana la aproximativ 300% din volumul lor initial, neinsotita de o schimbare a structurii omogene a matricii moleculare polimerice. Prin expansiune, quellband-ul va fi presat inspre suprafetele adiacente si, astfel, va sigila imbinarile constructiei impotriva difuziei apei prin ele. Avantajele principale sunt date de capacitatea garantata de a se expanda si de comportamentul  excelent la atacul substantelor chimice. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
concelex
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
konsent
leviatan
Ubitech
siniat
CDS
Acvatot 2019
noark
viarom
theda mar
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander