Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - NAUE: Impermeabilizarea structurilor cu Bentofix BFG 5000
NAUE: Impermeabilizarea structurilor cu Bentofix BFG 5000
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Feb 2015 15:54
Bentofix BFG 5000 este un material geocompozit cu bentonita avand functie de impermeabilizare. Acesta protejeaza in mod eficient structurile din beton armat impotriva apei care se infiltreaza prin fisuri, precum si contra substantelor chimice cu actiune agresiva, prezente in sol. In stare uscata, produsul are o grosime de 6 mm. Odata cu hidratarea, grosimea acestuia creste cu 4 - 5 mm dupa cateva zile de umflare libera (fara a fi supus la niciun fel de eforturi de confinare din surse exterioare). Daca materialul ramane hidratat, aceasta valoare nu se modifica in timp. Bentofix BFG 5000 se fabrica in trei dimensiuni standard: micro liner (1,2 m x 2,42 m ) - pentru zonele care vin in contact cu umplutura de pamant sau aplicatii verticale; mini liner (2,42 m x 15 m) - pentru impermeabilizarea zonelor cu multe obstacole sau unde accesul este problematic; maxi liner (4,85 m x 40 m) - pentru impermeabilizarea spatiilor largi, orizontale, ca de exemplu radiere sau plansee de beton.
 
Structura complexa pentru asigurarea unei etanseitati sporite
Din punct de vedere structural, geocompozitul este format dintr-un strat continuu de bentonita sodica naturala, incapsulat intre un geotextil netesut realizat din polipropilena (PP) consolidat mecanic prin intertesere (stratul de acoperire) si un geotextil tesut din polipropilena (stratul suport). Geocompozitul este intretesut pe intreaga suprafata, prin toate componentele. Stratul de acoperire este incarcat in timpul procesului de fabricatie cu pulbere suplimentara de bentonita de acelasi tip cu cea folosita pentru miez. Datorita acestei operatiuni tehnologice suplimentare, imbinarile dintre fasiile alaturate de geocompozit nu mai au nevoie de niciun tratament suplimentar pentru a fi impermeabile. Materialele geosintetice care incapsuleaza bentonita sunt rezistente, din punct de vedere chimic, la compusii poluanti care pot aparea in panza de apa freatica si la actiunea microorganismelor, pentru a nu fi degradate si a putea asigura stabilitatea sistemului de etansare pe termen lung. Conductivitatea hidraulica medie a geocompozitului "k" este de ordinul a 2 x 10-11 m/s. In ceea ce priveste geotextilul superior, acesta este fabricat din fibre ondulate, intretesute, cu o masa unitara nominala de 300 g/mp si este impregnat pana la saturare cu o cantitate de bentonita sodica naturala de 800g/mp, pe toata grosimea si suprafata sa. Stratul suport este constituit dintr-un geotextil tesut, cu o masa unitara nominala de 200g/mp. Miezul etans este o bentonita sodica naturala sub forma de pulbere, cu o masa unitara de 4.200g/mp (masa totala - a bentonitei din miez si geotextilului superior - ajunge la 5.000 g/mp, la o umiditate relativa de aproximativ 12%).
 
Calitate recunoscuta international
Bentofix BFG 5000 poate fi folosit ca sistem de protectie impotriva infiltratiilor de apa in aproape toate aplicatiile la care trebuie impermeabilizate elemente din beton armat aflate sub nivelul terenului natural (structuri de tip radier realizate din beton armat, piloti de fundatii, pereti verticali etc.), precum si pentru tratarea rosturilor orizontale de dilatare si realizarea de benzi de etansare. Produsul este cu precadere eficient in cazul structurilor de fundatii care se afla sub nivelul panzei de apa freatica si sunt expuse riscului de infiltrare a acesteia. Expertii Naue recomanda ca materialul sa fie instalat in contact ferm pe intreaga suprafata cu structura din beton armat pe una din parti si cu pamantul de umplutura pe cealalta parte. Pentru aplicatii unde produsul ar putea veni in contact cu apa cu grad ridicat de salinitate sau contaminata cu diverse substante chimice, este indicata consultarea producatorului. Bentofix BFG 5000 este folosit in numeroase tari europene pentru impermeabilizarea structurilor din beton, fiind produs in conformitate cu cerintele de calitate ale standardului ISO 9001:2008. In plus, prin testarea independenta in cadrul unor laboratoare specializate, se asigura nivelul necesar de performanta a produsului, precum si conformitatea cu specificatiile tehnice emise de producator.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
noark
viarom
theda mar
CDS
rigips
EDIT-Structural
concelex
strabag nivel 1
leviatan
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander