Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - GREENPEACE: Europa trebuie sa elimine treptat gazele, nu sa cumpere mai multe
GREENPEACE: Europa trebuie sa elimine treptat gazele, nu sa cumpere mai multe
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 10 Mar 2022 13:12
Comisia Europeana a publicat un plan privind modalitatile de a reduce dependenta UE de importurile de gaze fosile de la un singur furnizor, ca reactie la invazia Rusiei in Ucraina si la criza energetica in curs. Cautarea de noi surse de import de gaze fosile sau de combustibili alternativi ar continua sa vulnerabilizeze Europa in fata socurilor energetice si ar accelera degradarea climei, a atentionat organizatia Greenpeace.
Versiunile aparute pe surse ale planului Comisiei acorda prioritate diversificarii importurilor de gaze fosile in UE, precum si dezvoltarii importurilor de hidrogen si biogaz. Planul nu propune eliminarea treptata a gazelor fosile in ansamblu, dar propune, totusi, accelerarea implementarii energiei regenerabile si masuri ce vizeaza imbunatatirea eficientei energetice.
Silvia Pastorelli, campaigner Greenpeace EU pentru clima si energie, a declarat: „Europa trebuie sa inceteze sa finanteze masina de razboi a lui Putin, dar problema merge dincolo de tara din care importam gaze fosile; problema este ca ardem atat de multe. Alte surse de gaze fosile, hidrogen sau biogaz ar mentine UE legata de arderea combustibililor, ceea ce ar face-o vulnerabila la socuri viitoare, si, de asemenea, ar agrava criza climatica. Eforturile UE trebuie sa se concentreze pe reducerea cererii de energie si pe accelerarea surselor regenerabile cat mai curand posibil - acest lucru ne va ajuta sa reducem nu numai importurile de gaze, ci si de petrol si carbune din Rusia si sa evitam sa impingem milioane de oameni catre saracie energetica.”
Majoritatea combustibililor fosili pe care ii importa Uniunea Europeana provin din Rusia. In 2019, doua cincimi din importurile de gaze fosile, peste un sfert din importurile de titei si aproape jumatate din importurile de carbune din UE au provenit din Rusia. In 2020, importurile UE de energie din Rusia s-au ridicat la 60,1 miliarde de euro.
Greenpeace si alte sase organizatii ale societatii civile au elaborat un manifest privind incalzirea bazata pe surse regenerabile in Europa, prezentand felul in care se poate reduce dependenta Europei de combustibilii fosili si se pot proteja persoanele vulnerabile de saracia energetica. In UE, destinatia principala a gazelor fosile (aproximativ 40% din gazele utilizate) o reprezinta incalzirea cladirilor si a apei.
Joi si vineri, sefii de guverne din UE se vor intalni la Versailles pentru reluarea discutiilor privind masurile energetice de reducere a importurilor de combustibili fosili din Rusia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
AED
Acvatot 2019
EDIT-Structural
SIGM
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex
quadratum
viarom
CONCEPT STRUCTURE
konsent
DRS
noark
MAKITA
theda mar
CDS
VEGO
Ubitech
BogArt
leviatan
ness project
rigips
ELECTROGRUP
SSAB

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<