Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Sustenabilitate - Siniat Romania renunta la ambalajele din plastic pentru placile din gips-carton
Siniat Romania renunta la ambalajele din plastic pentru placile din gips-carton
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2023 12:12
Etex Building Performance (Siniat si Promat Romania), producator de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi si parte a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii si pionier in domeniul constructiilor usoare, isi reitereaza angajamentul de a construi un viitor mai sustenabil si renunta la foliile de plastic utilizate in trecut la ambalarea placilor de gips-carton fabricate la Turceni. Placile de gips-carton produse la Turceni sunt comercializate acum fara infoliere, decizie care confirma determinarea Etex Building Performance de a contribui activ la protejarea viitoarelor generatii si de a incuraja practicile sustenabile prin propriul exemplu. Din 2022 Etex Building Performance a eliminat progresiv foliile de plastic folosite la ambalare, reprezentand 66.000 de kg de plastic.
“Pe parcusul ultimilor ani am fost in avangarda producatorilor de materiale de constructii care au promovat reducerea ambalajelor de plastic. Suntem mandri ca am putut elimina progresiv foliile de plastic folosite la ambalarea paletilor de gips-carton la fabrica Siniat Turceni” a spus Andrei Popa, Director General Romania & SEE region.
Adoptarea unor practici sustenabile implica, dincolo de reducerea cantitatii de deseuri generate, eforturi sustinute pentru a proteja resursele naturale si pentru reducerea consumului de energie folosita, misiune pe care Etex Building Performance si-a asumat-o pe deplin. Sustenabilitatea este una dintre valorile fundamentale pe care Etex Building Performance (Siniat si Promat Romania) isi axeaza strategia de crestere. In Romania, ca si la nivel de grup, o mare parte din fondurile dedicate inovatiei sunt investite pentru ca produsele si implicit cladirile realizate cu produsele Etex Building Performance sa fie cat mai sustenabile.
“ Cautam in permanenta sa optimizam solutiile noastre de constructie usoara pentru a-si pastra standardul de calitate in timp ce devin mai sustenabile. In acest sens am introdus kitul SMART care combina beneficiile unor placi super usoare cu cele mai avansate tehnologii de productie a gips-cartonului. Tehnologia inovatoare folosita pentru fabricarea componentelor Smart Kit reduce cantitatea de materie prima si energie folosite, produsele sunt mai usor de transportat spre santiere, iar durata lucrarilor de constructie scade. Lucram si la un proiect pentru recuperarea gipsului provenit din deseurile din santiere. Ne mentinem convingerea ca gipsul este materialul care va asigura tranzitia catre o industrie a constructiilor cat mai sustenabila pe masura ce vom reusi sa implementam programe pentru a-l valorifica la potential maxim” a spus Andrei Popa, Director General Romania & SEE region.
Obiectivul Etex este ca pana in 2030 sa foloseasca cu 20% mai multa materie prima obtinuta prin reciclare, raportat la nivelul din 2018, si sa reduca cantitatea de deseuri nereciclabile la zero.
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
MAKITA
concelex
theda mar
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
siniat
rigips
ERBASU CONSTRUCT
konsent
EDIT-Structural
leviatan
ness project
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander