Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HUNNEBECK: Piata isi poate reveni numai cu sprijinul investitiilor in infrastructura
HUNNEBECK: Piata isi poate reveni numai cu sprijinul investitiilor in infrastructura
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 13 Nov 2014 15:21
Lipsa investitiilor publice din Romania si scaderea puternica pe segmentul de infrastructura vor determina, cel mai probabil, stagnarea sau chiar o noua contractie a pietei locale de constructii, potrvit opiniei lui Mircea Albutiu, directorul general al Hunnebeck Romania (fosta Harsco Infrastructure Romania). "Usoara dezvoltare a sectorului rezidential nu a reusit sa compenseze dezechilibrul generat de scaderea volumului lucrarilor de infrastructura. Din acest motiv, estimam ca valoarea pietei de constructii si, implicit, a celei de sisteme de cofrare se va situa in 2014, in cel mai bun caz, la nivelul anului trecut. Totusi, acest lucru va fi posibil numai in conditiile in care in ultimul trimestru se vor inregistra rezultate foarte bune", a declarat managerul Hunnebeck Romania. In ceea ce priveste perspectivele pentru 2015, Mircea Albutiu estimeaza o intensificare a volumului lucrarilor pentru proiectele cu finantare europeana, avand in vedere faptul ca anul viitor este ultimul in care se mai pot aplica programele europene aferente perioadei 2007-2013. "De asemenea, exista numeroase proiecte de constructii incepute in 2014 si care vor trebui incheiate in urmatoarele 12 luni. Totusi, 2015 ar putea marca o revenire semnificativa a pietei constructiilor numai in conditiile in care ar exista investitii publice masive in domeniul infrastructurii. Dar acest aspect este problematic, cu atat mai mult cu cat amanarea repetata a finalizarii Master Planului General de Transport a creat deja premisele intarzierii posibilitatii de a accesa fondurile europene alocate pentru perioada 2014 - 2020", a explicat directorul general al Hunnebeck Romania.
 
Cererea din 2014 s-a datorat preponderent sectorului rezidential
Majoritatea proiectelor pentru care Hunnebeck Romania a livrat solutii si echipamente in 2014 se incadreaza in sectorul rezidential, care a cunoscut o revigorare in ultima perioada. Printre proiectele mari in care compania s-a implicat pe parcursul acestui an se disting cele ce vizeaza modernizarea si extinderea Spitalului de copii "Victor Gomoiu", construirea unei noi aule a Universitatii Politehnice, realizarea strapungerii Splaiul Independentei - Ciurel - A1 si executia Pasajului Mihai Bravu (firul 2), toate acestea din Bucuresti. La nivel national, alte lucrari de referinta pentru anul ce se va incheia in curand sunt reprezentate de modernizarea garii din Arad, construirea Centrului de excelenta pentru industrii creative din Cluj-Napoca, reabilitarea Bisericii Reformate de pe strada Mihail Kogalniceanu din Sibiu etc. Pe segmentul de infrastructura de transport, echipamente Hunnebeck au fost livrate pentru constructia autostrazilor Lugoj-Deva (loturile al III-lea si al IV-lea) si Timisoara-Lugoj (lotul al doilea), pentru reabilitarea liniilor de cale ferata Frontiera - Curtici - Arad si Sighisoara - Atel, dar si pentru mai multe statii de epurare de pe intreg teritoriul tarii (Gaesti, Titu, Falticeni, Vatra Dornei, Ocna Mures, Faget, Moreni, Sfantu Gheorghe etc.).
"Avand in vedere cresterea inregistrata pe segmentul rezidential, am avut rate ridicate de utilizare la sistemul de cofrare pentru pereti Rasto, echipament versatil care poate fi manevrat inclusiv manual si cu ajutorul caruia se pot realiza atat structuri rectangulare, cat si circulare. De asemenea, cererea a crescut si in cazul cofrajelor pentru plansee, cu rama metalica, deosebit de eficiente si cu o durata lunga de utilizare. Astfel, daca Topflex este un sistem deja familiar clientilor nostri si utilizat in numeroase proiecte din tara noastra de mai multi ani, Topec este un alt echipament de cofrare a planseelor, performant si modern, disponibil atat cu foaie cofranta din lemn, cat si din material plastic. Turnurile de esafodaj ID 15 au cunoscut, de asemenea, o larga intrebuintare pe santierele din Romania pe parcursul lui 2014, fiind utilizate atat pe santierele unor proiecte rezidentiale, civile si comerciale, cat si in cadrul unor proiecte de infrastructura", a aratat Mircea Albutiu.
***
Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, cifra de afaceri a Hunnebeck Romania (Harsco Infrastructure) s-a stabilizat, anul trecut, la 25,5 milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), in contextul in care piata locala a sistemelor pentru cofrare a stagnat la circa 21 milioane de euro. La inceputul lunii iulie 2014, compania si-a schimbat numele, dupa ce timp de mai multi ani a functionat cu denumirea Harsco Infrastructure Romania. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
noark
SIGM
GEWISS
strabag nivel 1
BogArt
EURO BUILD
DRS
leviatan
AED
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Arduro
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
konsent
concelex
SSAB
quadratum
ELECTROGRUP
CDS
VEGO
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<