Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - AHK: Schimburi comerciale de 16,7 miliarde euro intre Romania si Germania
AHK: Schimburi comerciale de 16,7 miliarde euro intre Romania si Germania
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2019 10:18
Conform cifrelor publicate de Institutul National de Statistica si difuzate de Camera de Comert Romano-Germana (AHK Romania), Germania ramane, si in prima jumatate a acestui an, principalul partener comercial al Romaniei, cu 23% din totalul exporturilor si peste 20% din totalul importurilor tarii noastre. Astfel, importurile din Germania au insumat, in aceasta perioada, 8,6 miliarde euro, cu 2,5% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut, iar exporturile 8,1 miliarde euro, in crestere cu 3,3% fata de anul precedent. Volumul schimburilor comerciale intre cele doua state a insumat, astfel, 16,7 miliarde euro. Cele mai importante grupe de produse in cadrul schimburilor comerciale intre Romania si Germania sunt masini si aparate, mijloace si materiale de transport si metale comune.
"Acest lucru arata ca relatiile economice romano-germane evolueaza, in continuare, pozitiv. Vedem si pe viitor un potential important pentru dezvoltarea acestora si ne dorim, in calitate de reprezentanta oficiala a economiei germane in Romania, sa sustinem activ aceasta evolutie", a spus Sebastian Metz, Director general si membru in Consiliul Director AHK Romania. "Consideram foarte importante teme precum formarea profesionala, promovarea oraselor si a regiunilor din Romania, intensificarea colaborarii bilaterale in domeniul tehnologiilor verzi si cresterea competitivitatii companiilor romanesti", a subliniat Metz.
Numeroase companii germane au investit in Romania continuu si pe termen lung si au construit aici capacitati de productie. Circa 7.500 de companii cu capital german sunt active in Romania, ceea ce inseamna ca peste 10% din companiile straine sunt de origine germana sau cu capital german. Acestea au peste 226.000 de angajati, o cifra de afaceri cumulata de circa 27 miliarde euro (13% din PIB al Romaniei) si au investit, pana anul trecut, mai mult de 9,7 miliarde euro (cumulat).
Potrivit AHK Romania, pentru ca aceasta evolutie pozitiva a relatiilor economice sa continue, companiile germane au nevoie de un mediu economic stabil si de predictibilitate, de o infrastructura bine dezvoltata, un sistem educational functional si de personal bine calificat.
***
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK).
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este, totodata, partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania, AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, dar si o Curte Permanenta de Arbitraj. Pentru sustinerea companiilor mici si mijlocii romanesti, institutia a initiat portalul „marketplace romania”. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere