Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - BEI: Activitatea de investitii din Romania ramane cea mai scazuta din UE
BEI: Activitatea de investitii din Romania ramane cea mai scazuta din UE
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 27 Nov 2017 12:06
Activitatea de investitii din Romania ramane cea mai scazuta din UE, numai 67% din companiile locale deruland proiecte de investitii in ultimul exercitiu financiar, comparativ cu media de 84% din UE, conform unui studiu publicat recent de Banca Europeana de Investitii (BEI). Pentru 2017, estimarile institutiei indica o noua reducere a numarului de companii din Romania care implementeaza proiecte de investitii, in timp ce valoarea investitiei raportata la numarul de angajati se va mentine, de asemenea, la cel mai redus nivel din UE, iar cota utilajelor si echipamentelor de ultima generatie utilizate de companiile din tara noastra va ramane sub media din UE, la fel ca ponderea cladirilor eficiente din punct de vedere energetic.
Printre barierele in calea investitiilor sunt specificate incertitudinile cu privire la viitor si disponibilitatea personalului cu competente necesare dezvoltarii companiilor. In plus, managerii firmelor romanesti considera ca infrastructura de transport este o problema considerabil mai mare decat in alte regiuni ale UE.
"In ceea ce priveste finantarea externa, aproximativ 5% dintre companii se confrunta cu constrangeri financiare, cota similara celorlalte tari din UE. Proportia firmelor care se confrunta cu dificultati in obtinerea de finantare externa a scazut comparativ cu anul precedent (cu 12%). Totodata, productivitatea firmelor din Romania este a doua cea mai scazuta dintre tarile UE. In ansamblu, 80% dintre companiile romanesti inregistreaza cea mai slaba productivitate din UE, firmele de servicii ocupand pozitii putin mai bune din acest punct de vedere", mai concluzioneaza analistii BEI.
 
Firmele de constructii au investit cel mai putin
Conform datelor BEI, circa 75% din companiile active in sectorul productiv din tara noastra au implementat proiecte de investitii in 2016, ocupand pozitii de top din acest punct de vedere, la polul opus aflandu-se firmele de constructii, numai...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere