Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - CPPI: Arierate de peste 66 miliarde euro au fost diminuate, prin compensare
CPPI: Arierate de peste 66 miliarde euro au fost diminuate, prin compensare
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2019 17:47
In cei 20 de ani de functionare neintrerupta, Sistemul national de compensare datorii si creante a readus in circuitul economic national circa 66 miliarde euro arierate diminuate prin compensare. Aceste rezultate se datoreaza activitatii Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI) - Sucursala Bucuresti, institutie aflata in subordinea Ministerului Economiei, care gestioneaza administrarea la nivel national a sistemului de compensare a datoriilor si creantelor contribuabililor, persoane juridice cu sediul in Romania.
Prin Serviciul de compensare, CPPI ofera agentilor economici din Romania oportunitatea sa isi stinga datoriile si sa-si recupereze creantele restante, intrand in Sistemul de compensare datorii si creante si folosind ordinele de compensare.
Sistemul national de compensare datorii si creante este unicul sistem nonmonetar din Romania, asigura forma unitara a intregului proces de compensare si este utilizat de toti agentii economici cu sediul in Romania, indiferent de forma de organizare, tipul de proprietate si locul unde isi desfasoara activitatea. Sistemul permite transmiterea tuturor informatiilor necesare realizarii operatiunilor de compensare, consultarea bazei de date privind facturile incarcate si confirmate de parteneri si verificarea informatiilor privind compensarile realizate.
Forma de plata nonmonetara pe baza ordinelor de compensare protejeaza agentul economic de riscul de a intra in incapacitate de plata sau de a inregistra intarzieri la plata datoriilor.
Ministerului Economiei intentioneaza dezvoltarea acestui sistem, context in care a elaborat "Proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie" care are drept obiectiv principal accelerarea masurilor care sa conduca la diminuarea blocajelor financiare din economie prin introducerea compensarii on-line care simplifica si mai mult modalitatile prin care pot fi accesate instrumentele de compensare. Acesta se afla in dezbatere publica.
 
TeraSteelVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere