Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - EDITIA Martie-Aprilie a revistei Agenda Constructiilor poate fi accesata GRATUIT!
EDITIA Martie-Aprilie a revistei Agenda Constructiilor poate fi accesata GRATUIT!
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 15 Apr 2021 06:57
Editia Martie-Aprilie 2021 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta piata nationala de sisteme/ echipamente de instalatii - HVAC/ apa-canalizare, de tubulatura etc., in context european si cu perspective datorita investitiilor in retelele utilitare si a programelor nationale si europene de dezvoltare.
Revista include si un TOP 500 Antreprenori de constructii, ce prezinta lista actualizata a celor mai mari 500 de companii specializate in executia de lucrari de constructii din tara noastra, societati ce genereaza aproape 50% din cifra de afaceri din acest domeniu.
Editia se deschide cu un reportaj realizat in urma primei video-conferinte EURO-Constructii din acest an, organizata cu tema "Analiza si prognoza pe piata de constructii si domeniile conexe, in intervalul 2021-2023". Evenimentul, ce s-a derulat pe o perioada de aproximativ doua ore, s-a bucurat de interesul unui numar foarte mare de urmaritori, specialisti in proiectare, constructie si piata imobiliara, atingand aproape 1.000 de vizualizari in mediul online (pe Facebook si Youtube). Materialul reprezinta o trecere in revista a discutiilor din cadrul evenimentului, fiind punctate principalele subiecte si idei prezentate de cei patru invitati: Mihai Rohan - presedintele PATROMAT, Andrei Sulyok - CEO Lindab Romania & Ungaria, Dragos Popa - Senior Project Manager in cadrul Roland Berger si Silviu Pop - Head of Research la Colliers Romania.
Ca o concluzie generala, piata materialelor de constructii din Romania, evaluata la circa 4,5 miliarde euro anual, ar urma sa traverseze o perioada de evolutie moderata in 2021 (+4%), din 2022 urmand ca ritmul de crestere sa se intensifice, cu o medie anuala de 9% in intervalul 2021-2025.
Cel de-al doilea material al editiei Martie-Aprilie 2021 a revistei Agenda Constructiilor trateaza un subiect „fierbinte” al inceputului de an, respectiv implicatiile intrarii in vigoare a normelor tehnice ce reglementeaza utilizarea inscrisurilor electronice in constructii, arhitectura si urbanism. Acestea stabilesc modul in care semnatura electronica calificata aplicata pe documentele si documentatiile transmise catre institutiile statului va putea fi solicitata, emisa, verificata sau modificata. Articolul include clarificari privind modalitatea de achizitie a unei semnaturi electronice pentru constructori si arhitecti, precum si prezentarea principalilor furnizori de servicii specifice si alte informatii utile pe acest subiect. Analiza este completata de opinii ale unor specialisti din acest domeniu si nu numai, precum arh. Alexandru Gavozdea (presedintele OAR), Aurel Meirosu (Director Dezvoltare Afaceri la certSIGN), Mihai Gavan (Global Sales Director HCM la TotalSoft), Elena Ungureanu (Country Manager Visa in Romania) si Bruno Amaro (CEO EAD Digital Romania).
Editia include si un material de tip Cover Story, referitor la activitatea grupului Saint-Gobain in Romania, companie ce a realizat noi recorduri in business in 2020, depasind cu succes provocarile pandemiei. Materialul include un scurt istoric al grupului Saint-Gobain, cu accentuarea principalelor repere temporale, si un interviu cu Ovidiu Pascutiu, directorul general al Grupului Saint-Gobain in Romania, pe tema evolutiei pietei de materiale de constructii si a companiei in 2021.
 
Analize tematice pe instalatii HVAC/ tubulatura
In sectiunea de Analiza, editia abordeaza problematica pietei locale de tubulatura dedicata proiectelor de infrastructura utilitara, sector care traverseaza o perioada deosebit de favorabila in contextul cresterii volumului de lucrari de constructii in domeniul infrastructurii de alimentare cu apa si de canalizare. Companiile au lucrat la capacitate maxima in 2020 si pregatesc investitii importante in majorarea productiei, pentru a face fata cererii care se estimeaza ca va continua sa creasca substantial in anii urmatori. Analiza include estimari privind dimensiunea pietei de tubulatura din material plastic, estimata la circa 350 de milioane de euro anual, date privind gradul de acoperire cu retele de apa si canalizare la nivel national si necesarul de investitii estimat, precum si informatii referitoare la bugetele de investitii disponibile pentru implementarea de proiecte specifice in perioadele de programare 2014-2020, 2021-2027, dar si prin Programul National de Relansare si Rezilienta (PNRR). Evaluari existente pe piata indica un necesar investitional de 25 miliarde euro pentru ca Romania sa atinga standardele europene specifice pentru toata populatia tarii, privind racordarea la retelele de apa si canalizare. Pe langa aceste date, analiza include opinii ale unor companii reprezentative pentru piata de tubulatura si investitiile specifice, precum: Ovidiu Gurau (director comercial TeraPlast), Costin Berbecaru (director de vanzari SEE Amiblu), Catalin Negoita (Managing Partner si CEO la CVWATER), Dan Irimia (director regional de vanzari, Dematek Water Management), Gelu Stan (directorul general al Apa Canal SA Galati), Catalin Dragila (directorul general al companiei Apa Canal Ilfov), Ioan Leitner (director general la Apaserv Satu Mare SA), dr. ing. Mihail Dorus (directorul general al ApaVital SA), Andrei Hostiuc (director general adjunct la Apa Nova Bucuresti), ing. Ilie Vlaicu (directorul general al Aquatim SA), soc. Victor-Lucian Croitoru (director relatii publice la Compania de Apa Somes SA), Adrian Dumitru (directorul general al Companiei de Apa Targoviste - Dambovita SA), Aurel Presura (directorul general al RAJA SA) si Gheorghe Vasilescu (directorul general al Companiei de Utilitati Publice Focsani).
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea principalelor companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, noile standarde privind climatul interior, precum si perspectivele de dezvoltare in contextul necesitatii de aliniere a cladirilor la standardele nZEB. Analiza este completata de opinii ale unor reprezentanti de marca ai acestui domeniu, precum Catalin Draguleanu (Country Manager Ariston Thermo Romania), Tinca Bettina (referent marketing, Viessmann Romania), Mihai Matache (director general Ferroli Romania), Valeriu Timofan (manager general Hoval), Cristiana Rosu (director general Radox), Daniel Vasile (Managing Director Daikin Romania), Cosmin Radulescu (Managing Director VTS Romania), Catalin Petca (directorul de vanzari al diviziei Ventilatii, din cadrul Lindab Romania), Attila Fazakas (Managing Director la Uniprest Instal) si Ionut Neagu (director executiv Movi Construct).
 
Perspective pentru noul an, la rubrica de Opinii
Rubrica Opinii reflecta aspecte legate de activitatea companiilor Apa Nova Bucuresti, reliefate de Andrei Hostiuc (directorul general adjunct al companiei), Ubitech Constructii, prin reprezentantul sau, Catalin Podaru, directorul general si Arggo Consulting - Alexandru Radu (Business Growth Enthusiast). Sectiunea mai include interviuri cu ing. Butnaru Iulian Marian, noul director general al ACI Cluj SA, cu Raluca Soaita (arhitect fondator la Tesseract Architecture), cu fratii David si Marcel Florea (fondatorii Florea Grup), Mircea Georgescu (Managing Director, Hunnebeck Romania), George Vlasie (director general, Maristar Com), Dan Mircescu (director general, Novatik) si Aurel Meirosu (director dezvoltare afaceri la certSIGN).
Rubrica permanenta Info-Santiere include date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice din marile orase ale tarii.
Sectiunea de Produse & Tehnologii trateaza cele mai recente inovatii din domeniul echipamentelor HVAC, prezentate la editia din 2021 a evenimentului ISH digital, in contextul cerintelor tot mai exigente de eficienta energetica, si alte solutii ale viitorului in acest domeniu, precum si alte tehnologii inovatoare promovate de companii precum Kubota, Feyro, AllBim Net, Purmo, Knauf Insulation si Algabeth.
 
RAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
VEGO
strabag nivel 1
rigips
Arduro
noark
konsent
CONCEPT STRUCTURE
AED
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
quadratum
SIGM
viarom
MAKITA
concelex
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
CDS
leviatan
BogArt
DRS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<