Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA anunta reguli noi pentru proiectarea si constructia ambulatoriilor medicale
MDLPA anunta reguli noi pentru proiectarea si constructia ambulatoriilor medicale
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 23 Sep 2022 11:06
Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei a aprobat un nou act normativ care prevede reguli privind constructiile care contin spatii pentru furnizarea asistentei medicale ambulatorie de specialitate.
Noile normative prevad parametrii de proiectare si functionare a sistemelor de ventilare, climatizare si conditionare si sunt definite noile cerinte privind eficienta energetica a cladirilor si utilizarea sustenabila a resurselor naturale in cadrul constructiilor, in acord cu cerintele de performanta energetica propuse prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Noile reguli includ si prevederi pentru modernizarea constructiilor existente asupra carora se intervine cu lucrari de extindere sau reconfigurare spatiala, tinand cont de faptul ca, de cele mai multe ori, cladirile existente nu pot corespunde in totalitate prevederilor gandite pentru constructii noi.
Totodata, capitolul referitor la securitatea la incendiu este conceput in acord cu prevederile care vor fi incluse in normativul de proiectare pentru securitatea la incendiu, care urmeaza sa fie aprobat, un capitol separat fiind dedicat cladirilor de sanatate.
O alta modificare semnificativa adusa de noul normativ o reprezinta corelarea acestuia cu referintele medicale stabilite de Ministerul Sanatatii, pentru buna functionare a ambulatoriilor.
Prin documentul aprobat, ministerul a avut in vedere alinierea prevederilor din normativele europene la cerintele tehnice si functionale ale ambulatoriilor medicale.
Noile normative sunt in concordanta cu cele pentru constructii spitalicesti, aprobate in 15 septembrie, tinand cont ca sunt functiuni complementare si necesita o abordare unitara. Noile reguli intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii acestora in Monitorul Oficial al Romaniei.
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
BMI_Icopal
leviatan
CELCO 2020
Acvatot 2019
Ubitech
viarom
hilti
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu