Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: Peste 1.400 de cereri pentru finantarea lucrarilor de renovare, prin PNRR
MDLPA: Peste 1.400 de cereri pentru finantarea lucrarilor de renovare, prin PNRR
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 29 Iul 2022 13:25
Ministerul Dezvoltarii a finalizat prima etapa de verificare a conformitatii administrative a proiectelor depuse in cadrul Componentei 5 - Valul renovarii din PNRR - a anuntat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila, care a mentionat ca autoritatile publice locale care au depus proiecte au la dispozitie maximum 5 zile lucratoare, de la primirea solicitarilor de clarificare, pentru a depune documente justificative in cazul in care, in procesul de evaluare a dosarelor, au fost identificate necorelari in cadrul cererilor si/sau intre acestea si documentele suport.
Lipsa raspunsului complet si/sau in termen la solicitarea de clarificari va conduce la finalizarea evaluarii pe baza informatiilor initiale, a mai spus ministrul.
In perioada 1 aprilie 2022 - 30 mai 2022, au fost depuse 1.437 de cereri de finantare pentru apelurile de proiecte aferente Componentei 5 - Valul Renovarii, pe platforma electronica a MDLPA: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.
Dupa inchiderea apelului de proiecte, cererile de finantare au intrat in etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii.
Dupa cum este cunoscut, prin Componenta C 5, Romania beneficiaza de fonduri pentru eficientizarea energetica, asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a 4.333 blocuri de locuinte si cladiri publice. Ministerul asigura si o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, in vederea accesarii integrale de catre Romania a finantarii europene.
”Valul renovarii a fost cel mai mare apel de proiecte lansat pana acum, cu cea mai mare finantare din PNRR, iar numarul record de cereri depuse demonstreaza ca exista o nevoie mare pentru renovarea cladirilor, masura propusa de noi, prin care nu cerem cota-parte de la locatari sau de la autoritatile locale, fiind, de asemenea, necesara”, a precizat ministrul.
De la inchiderea apelului de proiecte si pana in prezent, Ministerul Dezvoltarii a semnat 28 de contracte de finantare prin Componenta 5, pentru renovarea integrata si cresterea eficientei energetice a unor cladiri publice.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
leviatan
CELCO 2020
leviatan
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
hilti
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere