Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - Nicolae Ciuca, PNL: Ne propunem un PIB de 500 miliarde euro, in anul 2027
Nicolae Ciuca, PNL: Ne propunem un PIB de 500 miliarde euro, in anul 2027
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 09 Oct 2023 13:18
Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, le-a transmis, vineri, participantilor la Repatriot Summit 2023, ca nivelele de ambitie trebuie sa fie cat mai ridicate pentru a avea rezultate cat mai bune, propunand ca tinta, la sugestia oamenilor de afaceri romani, un nivel al PIB pentru 2027 de 500 de miliarde de euro.
"Exista potential si oportunitati. Potentialul pleaca de la resursa umana si de la ceea ce ne-a lasat Dumnezeu ca tara. Avem tot ce ne trebuie sa putem sa folosim acest potential pe o serie intreaga de oportunitati care, din pacate, uneori sunt pierdute sau sunt neglijate. De aceea, cand am avut ocazia sa ma intalnesc cu oameni de afaceri romani, am vorbit de doua chestiuni foarte importante: empatia si, uneori, ignoranta. Avem nevoie sa renastem empatia din noi si sa aratam ca ne pasa de noi insine, de cei de langa noi, de tot ceea ce este in jurul nostru. Daca reusim chestiunea acesta, cred ca eliminam si partea aceea de ignoranta", a afirmat Ciuca, la Palatul Parlamentului.
El a subliniat ca, dupa aderarea la NATO si UE, Romania a inregistrat cea mai dinamica crestere economica din Europa - 800%.
"PIB-ul a crescut. Am depasit anumite tari pe care nu ne-am fi gandit ca vom reusi sa le ajungem. Trebuie sa folosim o axioma, sa stabilim nivele de ambitie cat mai ridicate, ca sa avem rezultate cat mai bune. Suntem a sasea tara din Europa. Trebuie sa ajungem a sasea tara din Europa si din punct de vedere al dezvoltarii economico-sociale. Daca ne propunem acest lucru, sunt convins ca putem. La sfarsitul anului 2022 am avut o crestere in valoare nominala a PIB de 49 de miliarde de euro, ne apropiem de 300 de miliarde de euro ca PIB. Sa ne propunem ca la sfarsitul anului 2027 Romania sa aiba un PIB de 500 de miliarde. Avem acest potential. Am discutat chestiunea aceasta cu Romanian Business Leaders (...) si ei au venit si au spus: "PIB-ul Romaniei 500 de miliarde de euro, pentru ca se poate", a adaugat Ciuca.
Presedintele Senatului sustine ca printr-o unire a fortelor se poate progresa, dand ca exemplu actuala coalitie de guvernare, unde dreapta s-a unit cu stanga.
"Trebuie sa fim cu totii laolalta si sa retrezim acel sentiment de unitate, de vointa si de putere pentru ca le avem pe toate, dar sunt lasate undeva acolo si intram int-o anume stare de blazare. Romania nu este o tara blazata, Romania este o tara cu blazon, romanii sunt oameni cu blazon. Trebuie doar sa avem incredere, deschidere la comunicare si dialog. Nu conteaza culoarea politica. Politicienii trebuie sa faca sacrificii de orgoliu, sacrificii de ideologie si de doctrina si trebuie sa o faca pentru tara. Atunci cand tara are nevoie. In 2021 nu ne dadea nimeni sanse sa realizam aceasta coalitie, stanga cu dreapta. Am guvernat impreuna, (...) am trecut tara prin acele crize succesive", a explicat Ciuca.
El considera ca Romania trebuie, prin anumite programe, sa ii atraga pe romanii plecati, care prospera in strainatate, dar care s-ar intoarce "acasa".
"Important este ce facem de acum inainte. Putem prin aceasta platforma integrata cu romanii din tara si romanii din diaspora sa putem sa cream acele programe si proiecte prin care romanii din diaspora, pe de o parte, sa simta legatura pe care o au cu tara, sa simta ca indiferent unde sunt pot face ceva pentru tara. Am vazut romani din Irlanda. Au reusit sa urce si urca in ierarhie. Sunt la a doua, la a treia generatie. Pe de o parte, este imbucurator, ne mandrim, pe de alta parte este trist pentru ca nu sunt acasa. Si ei resimt ca nu sunt acasa, ei vor sa se intoarca acasa. Dar pentru asta noi aici trebuie sa facem ceea ce avem de facut pentru ca ei sa ia decizia sa revina acasa", a punctat Nicolae Ciuca.
Liderul PNL vrea ca romanii sa resimta "patriotismul adevarat", "suveranitatea adevarata" si "credinta adevarata".
"Din punct de vedere al angajamentului personal, voi continua sa sprijin tot ceea ce este necesar si benefic pentru ca romanii sa resimta patriotismul adevarat, (...) componenta aceea de suveranitate adevarata, nu falsa, ortodoxismul adevarat, nu fals, credinta adevarata si nu doar clamata prin vorbe si sa evitam prin acest dialog tot ceea ce ni se difuzeaza dintr-o serie intreaga de instrumente foarte bine mestesugite ca informatii false, ca informatii care schimba perceptii si ca informatii care ne fac sa intram in acea stare in care sa fim tot timpul dezamagiti. Nu trebuie sa fim dezamagiti, avem de ce sa fim mandri. Dar pentru asta trebuie sa ne angajam fiecare dintre noi si sa avem acea putere interioara, asa cum ati avut-o dumneavoastra, sa miscati lucrurile in directia care trebuie", le-a mai transmis Ciuca participantilor la Repatriot Summit - "Credem in Romania", eveniment aflat la a VIII-a editie. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
siniat
leviatan
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
noark
EDIT-Structural
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander