Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - PMB vizeaza adoptarea urgenta a PUG si a Legilor Capitalei si Fatadelor
PMB vizeaza adoptarea urgenta a PUG si a Legilor Capitalei si Fatadelor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 21 Feb 2017 11:58
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vizeaza urgentarea adoptarii Planului Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, precum si a altor doua legi de importanta majora pentru oras, precum Legea Capitalei si Legea Calitatii in Arhitectura, cunoscuta si ca Legea Fatadelor.
"In acest moment lucram intens la trei proiecte extrem de importante: PUG, pe care speram sa-l finalizam in cel mai scurt timp, este un proiect pe care l-am gasit blocat si, dupa mai multe intalniri succesive, am determinat o accelerare a ritmului de lucru. Ne dorim ca acest proiect, strategic pentru Capitala, sa fie finalizat si aprobat de Consiliul General cat mai curand, pentru ca va genera o schimbare vizibila in bine a aspectului orasului. Un alt document extrem de important este Legea Capitalei, care include conceptul de zona metropolitana. Trebuie sa tinem cont de realitatile dezvoltarii urbane si sa adaptam infrastructura la acestea. O alta provocare o reprezinta punerea in aplicare a Legii Calitatii in Arhitectura, cunoscuta si ca Legea Fatadelor. Sunt interesata sa aliniem Capitala si din acest punct de vedere la cerintele Uniunii Europene, pentru ca ne dorim cu totii ca Bucurestiul sa respecte standardele oricarei capitale europene", a declarat Gabriela Firea, primarul municipiului Bucuresti.
Conform unui anunt anterior, administratia locala are in plan elaborarea PUG pana la finele acestui an, fiind un document strategic pentru dezvoltarea orasului, care reglementeaza organizarea retelei stradale si arhitectural-urbanistica, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor, precum si protejarea monumentelor istorice.
In paralel, PMB va promova o Lege a Capitalei, menita sa impiedice dezvoltarea haotica a orasului si sa recupereze si sa pastreze identitatea fiecarei zone a acestuia.
Mai mult, municipalitatea lucreaza la completarea si actualizarea unei baze de date a Capitalei, pentru o corecta gestionare a tuturor proprietatilor publice si private din Bucuresti si cu toate elementele care tin de infrastructura edilitara, demers in care vor fi implicate inclusiv Ministerul Mediului, al Transporturilor, precum si cel al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
In ceea ce priveste Legea Fatadelor, aceasta se afla in discutie de mai multi ani, fiind amendata de arhitecti cu acuzatia ca ar fi o condamnare pentru cladirile de patrimoniu. Aprobarea acesteia intr-o forma care sa protejeze identitatea culturala si istorica a orasului este, insa, absolut necesara.
 
hiltiTERAPLASTman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
viarom
leviatan
BMI_Icopal
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
CELCO 2020
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023