Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PRESEDINTELE anunta finalizarea starii de urgenta si intrarea in stare de alerta
PRESEDINTELE anunta finalizarea starii de urgenta si intrarea in stare de alerta
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 04 Mai 2020 15:03
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va emite un nou decret privind prelungirea starii de urgenta dupa data de 14 mai 2020. Din 15 mai se va institui stare de alerta si se vor ridica o parte din restrictii, cel putin pana la finele lunii mai, a anuntat astazi Presedintele Romaniei.
Astfel, din data de 15 mai 2020 se vor deschide saloanele cosmetice/ de coafura, cabinetele stomatologice si muzeele, dar se vor respecta, in continuare, cu strictete regulile de distantare sociala, grupurile de cel mult trei persoane si se vor purta, obligatoriu, masti medicale de protectie in spatiile inchise.
Nu va mai fi necesara completarea declaratiilor pe proprie raspundere.
"In primul rand, starea de urgenta nu va fi prelungita. Nu voi emite un nou decret. Si in acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgenta. Incepand din 15 mai, pentru a tine epidemia sub control, vom intra intr-o stare de alerta. Aceasta stare de alerta este prevazuta de legislatia specifica, care clarifica cum se actioneaza in situatia unei epidemii. Situatia nu s-a imbunatatit inca. Nu vreau sa apara impresia ca epidemia a trecut. Nu a trecut, din pacate. Am avut si astazi peste 300 de persoane testate pozitiv", a declarat Klaus Iohannis la finalul unei intrevederi cu reprezentantii Guvernului, ce a avut loc astazi la Palatul Cotroceni.
Relaxarea se va face gradual, iar fiecare pas/ perioada va dura doua saptamani, iar masurile nu se aplica in localitatile care sunt in carantina, a mai anuntat presedintele.
In continuare, se mentin restrictiile privind plecarile din localitate, cu cateva exceptii. "Este voie sa se plece pentru probleme medicale, in interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Ramane restrictia ca sunt interzise intalnirile cu mai mult de trei persoane. (...) Sportivii de persformanta vor putea, in conditii speciale, sa inceapa cantonamentele, dar nu vor incepe competitiile sportive decat dupa o perioada destul de lunga. Pentru amatori nu se deschid bazele sportive", a mai spus Klaus Iohannis.
 
COVID-19TeraSteelVideoConfAC-iulACADbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere