Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - PRESEDINTIE: Klaus Iohannis a acceptat premierul propus de PSD
PRESEDINTIE: Klaus Iohannis a acceptat premierul propus de PSD
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 17 Ian 2018 19:54
Dupa finalizarea consultarilor cu partidele si formatiunile parlamentare, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acceptat propunerea de premier a delegatiei PSD-ALDE - si anume europarlamentarul Vasilica-Viorica Dancila.
„Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea prim-ministrului. Astazi, toata ziua, am ascultat opiniile si argumentele politicienilor. Dar am reusit ieri, aseara, astazi, intre intalniri, sa ascult si opiniile oamenilor simpli, sa citesc mesaje inclusiv pe retele de socializare. Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica interna a Romaniei. Sunt multe argumente legate de politica externa si de securitate a Romaniei. Am ascultat si am citit cu atentie toate aceste opinii si argumente, si le-am cantarit, fiindca acum trebuie sa decid. Dar ce fel de decizie este aceasta, pe care trebuie sa o iau? In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile Curtii Constitutionale in materie de desemnare. Si aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara. In Parlament, dupa consultari, imi este foarte clar - PSD dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta din Parlament, am decis sa dau PSD inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Viorica Dancila. Dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari, si eu am mari asteptari. PSD a promis, si in campania electorala, si dupa campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum, PSD trebuie sa dovedeasca ca ceea ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum, primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face. In continuare, invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie 2018 intreaga procedura sa fie finalizata si noul Guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele, mai degraba decat sa le incurce”, a declarat Klaus Werner Iohannis la finalul consultarilor si dupa o discutie purtata, la Palatul Cotroceni, cu premierul propus de coalitia aflata la putere.
Dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca o accepta pe Viorica Dancila in calitate de premier, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat: "Presedintele a acceptat propunerea noastra si a desemnat-o pe doamna Viorica Dancila pentru functia de premier. Presedintele a ales stabilitatea, in ciuda presiunilor partidelor din Opozitie si a altora de a refuza propunerea PSD si ii multumim pentru asta si apreciem in mod deosebit. Intrarea intr-o criza politica ar fi fost un lucru grav pentru Romania si presedintele a vrut sa evite asta. In cursul zilei de luni, 22 ianuarie 2018, CExN al PSD se va reuni in sedinta pentru a stabili componenta noului Guvern. Apoi, vom convoca Parlamentul in sesiune extraordinara, pentru ca, la 29 ianuarie 2018, sa avem votul de investitura in Parlament", a mai spus Liviu Dragnea.
”Multumesc domnului presedinte Iohannis, domnului presedinte Dragnea, colegilor mei si colegilor de alianta pentru increderea acordata. Astept sa avem votul in Parlament, pentru ca pentru noi este importanta punerea in practica a programului de guvernare, pentru Romania si pentru romani, sa tratam asa cum trebuie 2018 - anul Centenarului, dar in acelasi timp sa pregatim preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”, a declarat premierul desemnat de PSD, Viorica Dancila, intr-o scurta conferinta ad-hoc, sustinuta alaturi de liderul PSD, la Parlament.
 
ALLBIMACADCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere