Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - UNSAR (IRES): Rata ridicata de proprietari de imobile si pondere mica la asigurari
UNSAR (IRES): Rata ridicata de proprietari de imobile si pondere mica la asigurari
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2020 09:36
67% dintre respondentii celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de catre IRES declara ca stiu ce ar trebui sa faca pentru a se proteja in cazul unei catastrofe.
Totodata, desi 55% dintre acestia stiu de existenta unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofa (care contin alimente, apa, medicamente, fluier, lanterna etc.), doar 32% dintre acestia le si detin.
Acelasi sondaj releva si ca 35% dintre romani intentioneaza ca anul viitor sa isi protejeze casele, incheind ambele polite de asigurare a locuintelor - atat cea obligatorie, cat si cea facultativa, cu 4 puncte procentuale mai mult fata de 2019.
In contextul in care un numar important de locuinte nu sunt inca protejate, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania vine in sprijinul consumatorilor cu o noua campanie de informare, #ANTIGHINIONpentruAcasa, care abordeaza tematica superstitiilor legate de locuintele romanilor - campania fiind lansata chiar astazi marti, 13.
„Suntem tara cu cea mai ridicata rata de proprietari de imobile din Europa. Totusi, locuintele noastre sunt printre cele mai putin protejate. Daca tot muncim o viata pentru o casa, ar fi important sa ne asiguram ca visul acesta nu se poate narui intr-o secunda. In plus, ar trebui sa ne aducem aminte de cate ori in vietile noastre ‚paza buna a trecut primejdia rea'”, spune sociologul Gelu DUMINICA care s-a implicat in noua campanie UNSAR.
Initiativa UNSAR aduce in prim-plan importanta asigurarilor de locuinte, in conditiile in care mai putin de 20% dintre locuintele romanilor sunt protejate printr-o polita de asigurare.
„Spre deosebire de superstitii, asigurarile sunt o protectie concreta de care cu totii avem nevoie in fata numeroaselor riscuri la care locuintele noastre sunt expuse - de la incendii, cutremure, vijelii, furtuni, inundatii pana la explozii ori furturi. Mai ales acum, intr-un context pandemic, oamenii au nevoie de mai multa protectie impotriva neprevazutului care le-ar putea afecta vietile”, au declarat reprezentantii UNSAR.
Luna octombrie, dedicata asigurarilor de locuinte, vine cu o serie de activitati de educare si informare a consumatorilor cu privire la acest tip de asigurari. De altfel, data de 13 octombrie coincide cu “Ziua internationala pentru reducerea dezastrelor naturale” a ONU.
Prin #ANTIGHINIONpentruAcasa, UNSAR continua seria campaniilor de educare si constientizare cu privire la rolul si utilitatea asigurarilor. De asemenea, Uniunea pune la dispozitia publicului informatii si ghiduri cu informatii utile pe Asiguropedia.ro, portal dedicat informarii consumatorilor.
 
ALLBIMhiltiRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
SIGM
VEGO
SSAB
Arduro
theda mar
CDS
leviatan
noark
quadratum
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
MAKITA
konsent
AED
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<