Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CDR: Masuri arbitrare, decise din scurt, sunt intre cauzele crizei actuale
CDR: Masuri arbitrare, decise din scurt, sunt intre cauzele crizei actuale
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 22 Sep 2023 10:51
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) atrage atentia periodic asupra necesitatii unui climat economic si fiscal predictibil in Romania.
"In ciuda semnalelor de alarma transmise de mediul de afaceri in ultimii ani, ne aflam in prezent intr-o situatie precara, cu un deficit excesiv, fiind pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene in lipsa unor masuri sustenabile.
Masuri arbitrare, decise din scurt, sunt intre cauzele crizei actuale. Asa cum indica si analize recente, in cei sapte ani si jumatate de cand noul Cod Fiscal a fost adoptat, au fost facute peste 550 de modificari, mai putin de jumatate din alineatele initiale ramanand neschimbate, afectand negativ incasarile bugetare. O astfel de abordare este, in mod evident, opusul predictibilitatii si eficientei", au precizat reprezentantii CDR.
In acest context, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reitereaza nevoia de predictibilitate si de eficientizare a aparatului public.
"Solicitam un angajament serios si de durata al tuturor partidelor, incepand cu cele aflate la guvernare, in vederea redresarii Romaniei. Solicitam renuntarea la practica modificarilor fiscale periodice, arbitrare, luate pe ultima suta de metri si fara studii de impact, dar care afecteaza imediat si de cele mai multe ori negativ activitatea companiilor, colectarea de taxe si veniturile bugetare.
Cele trei puncte cheie asupra carora consideram ca se impune consensul politic sunt:
1) Eficientizarea cheltuielilor publice pe termen mediu si lung.
2) Urmarirea indeaproape a directiilor asumate de Romania prin PNRR si implementarea tuturor reformelor aferente.
3) Revenirea la un sistem fiscal simplificat si predictibil, care si-a dovedit meritele, bazat pe o cota unica de impozitare, aplicata atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice, eliminarea tuturor scutirilor care subrezesc in prezent baza de impunere, si plafonarea contributiilor sociale", solicita CDR.
CDR considera aceste masuri necesare nu doar in vederea stabilitatii fiscale si bugetare, ci si pentru cresterea coeziunii sociale, prin asumarea unor tinte comune si asigurarea unui climat fiscal care elimina privilegiile si pune bazele unui cadru economic unitar.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
noark
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
FRONTALE
leviatan
Acvatot 2019
grundfos
CDS
Ubitech
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu