Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DELOITTE: Provocari noi pentru firmele ce depun declaratii fiscale in 25 martie 2020
DELOITTE: Provocari noi pentru firmele ce depun declaratii fiscale in 25 martie 2020
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 23 Mar 2020 17:34
Companiile care sunt obligate sa depuna declaratiile fiscale pana la data de 25 martie 2020 nu beneficiaza de o amanare a termenului, asa cum anuntasera autoritatile anterior. Mai mult, dincolo de problemele create de epidemia de COVID-19, contribuabilii trebuie sa se adapteze rapid si la modificarea unei declaratii esentiale in domeniul TVA: D 390. Acest formular a fost modificat recent, iar implementarea este dificila pentru majoritatea celor vizati.
Autoritatile fiscale au anuntat ca, desi prelungirea termenului de depunere de la 25 martie la 25 aprilie nu mai este aplicabila, vor fi tratate cu deschidere si indulgenta situatiile in care contribuabilul dovedeste ca nu a putut respecta termenul de depunere din cauza unor evenimente extraordinare.
Setul declaratiilor de TVA ce trebuie depuse pana miercuri, 25 martie, include noua versiune a formularului 390. Versiunea anterioara a fost modificata in urma cu o saptamana, pentru a fi incluse prevederile referitoare la remediile fiscale (masurile nou intrate in vigoare in domeniul TVA la 1 ianuarie 2020 in toate statele Uniunii Europene). Formularul nou se completeaza si se depune lunar, incepand cu operatiunile desfasurate in luna februarie 2020.
In aceste conditii, poate fi dificil pentru contribuabili sa-si ajusteze sistemele astfel incat sa depuna automat acest raport.
Modificarea brusca a declaratiilor si comunicarea lipsita de consecventa din partea autoritatilor fiscale pot amplifica situatia deja dificila in care se afla companiile in aceasta perioada. Pentru a limita pe cat posibil efectele cumulate cauzate, pe de o parte, de dezechilibrele din economie si, pe de alta parte, de incertitudinea in procesele de raportare, companiile trebuie sa se informeze in permanenta cu privire la solutiile pe care le au la indemana pentru a depasi cat mai usor dificultatile financiare.
 
Material semnat de Ramona Tariuc, Director Taxe Indirecte, Deloitte Romania
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
MAKITA
leviatan
concelex
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
EDIT-Structural
siniat
rigips
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander