Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - EY: Directorii financiari au un rol esential in remodelarea viitorului companiilor
EY: Directorii financiari au un rol esential in remodelarea viitorului companiilor
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2020 14:52
Functia de director financiar (CFO) va avea unul dintre cele mai importante roluri, la nivel executiv, in remodelarea viitorului companiei in perioada post pandemie, potrivit editiei 2020 a studiului EY DNA of the CFO, derulat in randul a peste 800 de directori financiari (CFO) si directori executivi din domeniul financiar din toata lumea.
„Presiunea cu care se confrunta directorii financiari in prezent este aceea de a nu fi doar cei care rezolva problemele, ci si factori de decizie in companie. Prin urmare, misiunea lor este de a se adapta la noul mediu de business si de a pune in aplicare un proces eficient de digitalizare, prin care sa genereze valoare pe termen lung si sa obtina adeziunea tuturor partilor interesate. Am putea defini acest parcurs drept <<Construirea unei afaceri durabile, cu o crestere sustenabila>>. Acest lucru nu exclude domeniile lor traditionale de responsabilitate in ceea ce priveste contabilitatea, raportarea si controlul, ci necesita noi indicatori de performanta nefinanciara, precum si o legatura puternica cu colegii lor din structurile de conducere ale companiei.
Directorii financiari din Romania beneficiaza de un ecosistem care poate sa ii sprijine intr-o astfel de schimbare, cu un mediu economic care face presiuni pentru sustenabilitate, precum si cu o resursa umana tanara, adaptabila, pentru a initia schimbarea”, spune Guillaume Macczak, Partener Asociat Servicii pentru Operatiuni Globale (Global Business Services sau GBS) si Consultanta pentru directorii financiari, EY Romania.
Analizandu-si prioritatile, 86% dintre respondenti considera ca principala lor misiune este de a-si proteja organizatia in prezent, pregatind totodata cresterea acesteia in viitor. Mai mult, 84% dintre respondenti cred ca este esentiala obtinerea unui echilibru intre rezultatele pe termen scurt si crearea de valoare pe termen lung, acest lucru presupunand un mix intre atributiile traditionale, precum raportarile din companie, si cele noi care tin, de exemplu, de supervizarea transformarii digitale.
Pe masura ce vor pune in practica aceste prioritati, va fi necesar ca directorii financiari sa isi imbunatateasca relatiile cu colegii din conducerile executive superioare. Conform studiului, 52% dintre directorii financiari intervievati au declarat ca au o colaborare limitata sau inexistenta cu directorii de resurse umane (CHRO), iar 44% au indicat o relatie similara cu directorii de marketing (CMO).
Directorii financiari vor juca un rol esential in remodelarea viitorului companiilor
Intr-o perioada de transformare care oglindeste tendintele pietei in 2020, directorii financiari recunosc importanta unei strategii bazate pe definirea unei misiuni, 82% dintre respondenti afirmand ca principalii stakeholderi ii considera din ce in ce mai mult drept garantii valorii pe termen lung ai organizatiei, conform concluziilor studiului EY.
In plus, 79% dintre respondenti au declarat ca investitorii solicita tot mai multe informatii despre modul in care organizatia creeaza valoare pe termen lung pentru actorii interesati, in timp ce 81% considera ca o mare parte din valoarea generata nu este masurata sau comunicata prin intermediul indicatorilor cheie de performanta financiari.
Remodelarea functiei financiare
Potrivit studiului EY, performantele pietelor se modifica in mod fundamental. Apar noi piete virtuale pe masura ce gigantii operatori de platforme conecteaza cu usurinta cumparatorii si vanzatorii, iar noile tehnologii converg tot mai mult spre eliminarea ineficientelor si frictiunilor.
Un model operational mai fluid, care sa se extinda dincolo de cei patru pereti ai organizatiei, va fi probabil un factor cheie care va permite functiei financiare sa detina un rol major pe pietele conectate ale viitorului. Multi lideri financiari considera ca acest viitor, cu o mai mare deschidere a functiei lor, va deveni realitate in urmatorii cinci ani. Peste trei sferturi (77%) dintre respondenti considera ca, pana in 2025, sistemele informatice financiare vor fi in principal amplasate in cloud si nu locale, iar 74% cred ca functia va face parte dintr-un ecosistem bazat pe tehnologia blockchain.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
siniat
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
leviatan
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
viarom
noark
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander