Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - FGA: Termen final pentru depunere cereri de plata City Insurance, la 20 iulie 2022
FGA: Termen final pentru depunere cereri de plata City Insurance, la 20 iulie 2022
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 20 Iul 2022 11:47
Termenul final de depunere a cererilor de plata, pentru potentialii creditori de asigurare ai Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA.-in faliment al caror drept de creanta s-a nascut anterior ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv pana la data de 20 aprilie 2022, se implineste la data de 20 Iulie 2022.
Dupa aceasta data, mai pot depune cereri de plata doar potentialii creditori de asigurare al caror drept de creanta s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 20 Aprilie 2022. Pana la 18 Iulie 2022, FGA a receptionat peste 230.000 de cereri de plata, dintre acestea fiind inregistrate aprox. 156.000.
32.486 de cereri de plata au fost deja avizate in Comisia Speciala a FGA, intrand la plata. Totalul despagubirilor acordate pana in prezent de catre FGA creditorilor de asigurare ai Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA este de cca. 297 milioane lei. In prezent, mai sunt de verificat si inregistrat aproximativ 80.000 de cereri de plata.
Statistic, Mai 2022, luna in care au incetat de drept politele de asigurare emise de catre Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, reprezinta perioada de varf a depunerii cererilor de plata la Fond. In aceasta luna au fost primite aproximativ 50.000 de cereri de plata, ceea ce reprezinta mai mult decat dublul mediei lunilor anterioare, in care s-au receptionat aproximativ 20.000 de cereri/lunar. Tinand cont de faptul ca, exista posibilitatea ca un procent semnificativ din acest volum de cereri sa fie, in fapt, dubluri ale unor cereri de plata primite anterior, prin intermediul operatorilor de date, realizam un proces de verificare a cererilor de plata, astfel incat sa evitam dublarea inregistrarilor pentru a usura activitatea ulterioara de solutionare.
O alta masura menita sa conduca la accelerarea procesului de inregistrare a cererilor de plata primite o reprezinta implementarea, din luna Iunie 2022, a aplicatiei ”Robo”, de inregistrare automata a cererilor receptionate online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul institutiei.
Avand in vedere scaderea numarului cererilor de deschidere a dosarelor de dauna primite, ca urmare a incetarii valabilitatii politelor de asigurare, o parte din personalul care efectua activitatea de constatare daune este redistribuit, etapizat, catre activitatea de solutionare cereri de plata (dosare dauna, restituiri prime), astfel incat fluxul de solutionare sa fie imbunatatit. Dupa finalizarea procesului de redistribuire a angajatilor, in cadrul FGA, capacitatea lunara de solutionare a cererilor de plata va creste in perioada urmatoare, estimarea FGA fiind ca se va ajunge la o capacitate de solutionare lunara de circa 6.000 de cereri de plata.
Platile despagubirilor aferente cererilor de plata depuse la FGA se efectueaza zilnic. Intre data aprobarii de catre Comisia Speciala si data platii efective exista o durata medie de 1-4 zile lucratoare.
Soldul FGA disponibil la 18 Iulie 2022 era de aproximativ 440,58 milioane lei.
Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA ca, potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre petentii care au depus cereri de plata in termenul legal si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se face in limita a 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat cu asiguratorul aflat in faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizata.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
Ubitech
rigips
ness project
CDS
EDIT-Structural
quadratum
siniat
theda mar
concelex
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander