Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - TERMENE: Dupa primii cinci ani, mai putin de 10% dintre firmele noi raman in piata
TERMENE: Dupa primii cinci ani, mai putin de 10% dintre firmele noi raman in piata
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2021 08:53
Luna februarie 2021 marcheaza un an de la debutul pandemiei SARS-CoV-2 in Romania, un an in care mediul antreprenorial a suferit pierderi considerabile. Astfel, potrivit datelor furnizate de platforma https://termene.ro/, in 2020 nu mai putin de 8.985 de firme din Romania au intrat in insolventa. 68.212 de firme au cerut emiterea certificatului de stare de urgenta pentru suspendarea activitatilor (din domenii variate, de la HoReCa, turism, transporturi si pana la cele de divertisment si activitati culturale), iar 53.638 de firme au fost radiate. De asemenea, 21.603 de companii au apelat la programul de creditare IMM INVEST pentru sustinerea activitatii. 1.1 milioane de persoane risca sa isi piarda locul de munca si sa intre in somaj pentru ca sunt angajate in cele 300.000 de firme cu risc mare si foarte mare de insolventa.
Dar, tot in 2020 au fost infiintate 111.373 de firme noi. Care este sansa de supravietuire a celor aflate in dificultate financiara si cum pot avea succes pe termen lung cele recent lansate pe piata, intr-un mediu antreprenorial de criza, explica Remus Balan, Program Manager al Business Mentors, care din 17 februarie lanseaza un modul nou si util antreprenorilor, cu scopul de a se certifica la randul lor ca Business Mentori si de a-i invata si pe altii: „Bugetul de venituri si cheltuieli” (BVC). „Una dintre cauzele majore pentru care traim astazi aceasta situatie este lipsa crearii unui buget coerent de venituri si cheltuieli. Un astfel de pas esential in crearea unui business ofera nu doar succes, dar si un adapost financiar vital in cazul unor astfel de situatii de criza, ca cea pe care o traversam. In plus, desi vorbim de peste 100 de mii de firme nou aparute in anul pandemiei, sansele ca acestea sa supravietuiasca si sa prospere sunt foarte mici fara un plan clar de business si fara a invata cum se echilibreaza balanta intre venituri si cheltuieli”.
Remus Balan explica faptul ca, potrivit studiilor efectuate in perioade normale ale economiei si ale unei piete in dezvoltare, una din trei companii nu supravietuieste primului an, iar dupa 5 ani, mai putin de 10% dintre firmele noi raman in piata, dintre cele care au activitate. Dintre acestea cam 70 - 80% stagneaza la un nivel de supravietuire si nu pot creste, nu pot scala, iar acest lucru nu afecteaza doar compania, ci si mediul antreprenorial in general. „Cu atat mai mult acum, intr-un astfel de moment de incertitudine, avem nevoie de un control riguros al banilor in companie, iar acest lucru se poate invata. De aceea noi am creat, in cadrul programului Business Mentors, un modul certificat si special dedicat doar acestui subiect: „Bugetul de venituri si cheltuieli”.
La randul sau, antreprenorul si business mentorul Cristian Onetiu, care inca din luna martie 2020 a avut initiativa crearii primului webinar gratuit, desfasurat la nivel national cu scopul informarii si restructurarii mediului afacerilor, dar si al crearii unei comunitati puternice de business, spune despre modulul BVC ca este o oportunitate extraordinara de invatare pentru antreprenori. Si, mai ales, de implicare. Pentru ca cei care se vor certifica ca Business Mentori specializati in bugetul de venituri si cheltuieli pot ajuta mai departe alti antreprenori sa isi creasca sansele de succes si profit previzibil. „Din 17 februarie lansam BVC cu o structura noua, dezvoltata exact pe aceasta realitate fara precedent a pietei, cu informatii practice, concrete adaptate nevoilor din prezent ale colegilor antreprenori. In plus, antreprenorii nu au prea mare incredere in consultanti ne-practicieni, asa ca acest modul creat special pentru practicanti le va da acestora nu doar posibilitatea de a-si completa experienta practica cu cea teoretica, dar si ocazia sa predea mai departe si sa ii poata ajuta astfel in mod real pe alti colegi de breasla. Pentru mai multe detalii intrati pe https://businessmentors.ro/, mai avem cateva locuri disponibile”.
Ce ofera modulul „Bugetul de venituri si cheltuieli”, din cadrul programului Business Mentors?
- Unicitate: BVC aduce o schimbare de paradigma de la instrumente contabile si fiscale, la instrumente de management. De la limbajul si abordarea contabila, la limbajul si abordarea antreprenoriala - un aspect esential care ofera trecerea de la imaginea situatiei fiscale din trecut la planificarea financiara in viitor.
- Tips & Tricks pe subiecte esentiale care explica: vocabularul financiar pentru antreprenori, cum o companie poate sa creeze permanent un cash flow pozitiv, Margin (marja) vs Markup (adaos comercial), cum se poate construi un Dashboard financiar pentru a extrage cele mai importante cifre din business privite din punct de vedere antreprenorial, cu cat se cresc vanzarile pentru a se putea oferi un discount sau ce aspect este mai important: cresterea de pret sau cresterea de volum de vanzare?
- Componenta practica - principii explicate si exercitii: pe langa partea teoretica, programul contine si o serie de exercitii si scenarii pentru insusirea informatiilor.
- Certificare: toti cei care urmeaza acest program online, nu doar ca pot implementa imediat si cu succes informatiile in propriile businessuri, dar primesc si certificare pentru a deveni la randul lor mentori pentru alti antreprenori.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
noark
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
strabag nivel 1
quadratum
siniat
leviatan
ness project
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander