Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ANALIZA: In 2020 toate cladirile vor avea ratinguri de sustenabilitate
ANALIZA: In 2020 toate cladirile vor avea ratinguri de sustenabilitate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 16 Sep 2016 16:39
Potrivit unui raport elaborat recent de Pricewaterhouse Coopers (PwC) - cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanta si audit din intreaga lume, in anul 2020 sectorul dezvoltarii imobiliare se va dezvolta substantial, iar cerintele vor fi diferite fata de cele din prezent, ceea ce va determina, in consecinta, transformarea majora a pietei de constructii. „Mega-trendurile globale vor schimba peisajul construit in mod considerabil in urmatorii patru ani si dupa aceea. Unele din aceste tendinte sunt deja vizibile, dar exista inca diversi factori de decizie ce le neglijeaza. Astfel, sustenabilitatea transforma deja designul cladirilor, cel putin in marile orase, deoarece metropolele contribuie cu 70% la emisiile globale de gaze cu efect de sera, ocupand doar 2% din suprafata Terrei, iar presiunile de a edifica imobile eco-eficiente nu sunt neglijabile”, se arata in studiul intitulat „Real Estate 2020 - Building the future”.
Analistii PwC se asteapta ca, in contextul cresterii demografice si al urbanizarii, pana in anul 2030 va fi nevoie de 50% mai multa energie, de resurse de apa in crestere cu 40% si de 35% mai multe alimente comparativ cu nivelurile din 2014. In cazul in care rata actuala de crestere a pretului energiei se mentine, imbunatatirea eficientei energetice a noilor cladiri nu va mai fi doar un concept realizabil pe alocuri, ci o necesitate obiectiva. „De aceea, in anul 2020, cel mai probabil, toate cladirile urbane din tarile cu economii dezvoltate vor avea ratinguri de sustenabilitate, iar dezvoltarea durabila in constructii nu va mai insemna doar izolare termica optima, ci va presupune crearea unor spatii in care utilizatorilor sa le faca placere sa traiasca sau sa lucreze. Astfel, se vor dezvolta imobile ce beneficiaza de spatii verzi, cu o calitate corespunzatoare a aerului din incinte, cu zone comune pentru diverse activitati sociale etc.”, sustin autorii cercetarii.
Mega-manageri sau antreprenori locali cu grad inalt de specializare?
Estimand ca domeniul dezvoltarii imobiliare se va extinde, tinzand - prin numeroasele sale conexiuni - spre globalizare, expertii PwC prevad ca valoarea proprietatilor institutionale (controlate de marile firme de investitii) se va majora cu peste 55% in raport cu nivelul calculat din 2012 (la 29 mii de miliarde USD), ajungand la 45,3 mii de miliarde USD in 2020 si chiar la 69 mii de miliarde USD in 2030. Aceasta estimare implica numeroase oportunitati atat pentru dezvoltatorii imobiliari, cat si in cazul antreprenorilor, fiind insa recomandata o crestere a gradului de specializare a acestora, deoarece vor aparea segmente ce pot fi exploatate pe plan global, cum ar fi constructii in agricultura, educatie, mici „orase” pentru varstnici (oportune, in contextul imbatranirii populatiei europene, de exemplu), centre comerciale „high-end” si noi dezvoltari urbane. „In curand, toate aceste «teme» ale dezvoltarii vor asigura succesul marilor investitori - si nu numai, acestia fiind capabili sa le utilizeze in conformitate cu exigentele proprii, promovand imobilele respective catre fonduri cu maturitate redusa si cu profiluri diferite ale returnarii investitiei. Economiile de scala vor fi tot mai importante, asa-numitii «mega-manageri» deruland afaceri pe toate meridianele globului, dar nu trebuie uitat ca afacerile ce presupun dezvoltarea de cladiri sunt orientate spre identificarea si indeplinirea cerintelor locale. Astfel, intotdeauna va fi loc pentru dezvoltatorii si antreprenorii locali, «de nisa», iar «mega-managerii» ce vor neglija aspecte fundamentale pentru comunitatile locale nu vor face fata competitiei companiilor mai mici, dar specializate”, se mai arata in raportul PwC. Pentru a vizualiza documentul integral, click aici!
 
hiltiTotalEnergiesSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Arduro
quadratum
ELECTROGRUP
MAKITA
DRS
Ubitech
VEGO
Acvatot 2019
AED
noark
SSAB
leviatan
viarom
ness project
theda mar
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
BogArt
SIGM
konsent
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<