Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP cumpara portofoliul imobiliar de peste 100.000 mp al FM Logistic
CTP cumpara portofoliul imobiliar de peste 100.000 mp al FM Logistic
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 30 Mar 2023 12:30
CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator si administrator de spatii industriale si logistice din Europa, dupa suprafata inchiriabila (GLA), a achizitionat un portofoliu de peste 100.000 mp de la FM Logistic, una dintre cele mai importante companii de servicii pentru lantul de aprovizionare din Europa, care va continua sa fie chirias CTP pe termen lung.
Portofoliul cuprinde trei parcuri industriale situate in apropierea celor mai mari parcuri CTP din Bucuresti, Pitesti si Timisoara si consolideaza prezenta CTP in aceste orase si pe axa autostrazii Bucuresti - Pitesti.
 
"Filozofia noastra se bazeaza pe dezvoltarea unor parteneriate solide, iar actiunile noastre valorifica acest concept de baza. Dam startul unei aliante strategice cu un operator logistic profesionist si specializat, FM Logistic, cu o istorie in Romania de peste 20 de ani. Rezultatul este achizitia unui portofoliu de ultima generatie, cu depozite eficiente, care completeaza stocul nostru existent si ne consolideaza prezenta in locatii-cheie, care sunt percepute din ce in ce mai mult ca hub-uri regionale", spune Ana Dumitrache, Managing Director CTP Romania.
Tranzactia de vanzare si lease back a fost structurata si implementata de echipa de tranzactii a CTP Romania, cu sprijinul intern al departamentelor financiar si de administrare a proprietatii.
 
"In timp ce portofoliul nostru creste cu peste 100.000 mp inchiriati in totalitate, un plus demn de mentionat pentru toate partile interesate, de la chiriasi pana la comunitatile locale, este surplusul generos de teren de care beneficiaza toate cele trei locatii, care permite o dezvoltare organica a investitiei", afirma Andreea Enescu, Transaction Director CTP Romania.
Compania FM Logistic a fost infiintata in Franta, in 1967, in Franta, pentru a a furniza servii aprovizionare in Europa, deservind clienti din sectoarele produselor de larg consum, comert cu amanuntul, frumusete si cosmetica, productie industriala si sectoare medicale. In Romania, FM Logistic isi desfasoara activitatea incepand din anul 2003.
"Inceperea parteneriatului pe termen lung cu CTP va permite echipei din Romania a FM Logistic sa se concentreze pe aspectele operationale si pe cele direct legate de clienti, pastrand portofoliul existent de clienti si ramanand deschisi pentru noi extinderi pe masura ce oportunitatile apar. FM Logistic va continua sa dezvolte lanturile de aprovizionare sustenabile din Romania, iar pricipala directie stragica ramane furnizarea de servicii cu valoare adaugata, asigurand continuitatea afacerii pe masura ce trecem la noul mod de lucru”, declara Alexander Pavlov, Country Managing Director FM Logistic Romania.
Tranzactia imobiliara a fost consiliata de CBRE Romania, care a reprezentat vanzatorul.
"Suntem incantati ca am asistat FM Logistic in crearea unui parteneriat cu unul dintre cei mai reputati proprietari din piata imobiliara si credem ca aceasta tranzactie aduce cu sine o pozitionare si mai puternica pentru FM Logistic in atingerea obiectivelor de business. Este totodata dovada ca piata din Romania este pregatita pentru tranzactii de tip sale and lease back (vanzare si inchiriere ulterioara) si ca proprietarii cei mai mari sunt adesea si cei mai dinamici”, spune Mihai Patrulescu, Head of Investment Properties CBRe Romania.
Odata cu achizitionarea acestor noi spatii, portofoliul CTP din Romania a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite moderne sustenabile de clasa A.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
strabag nivel 1
CDS
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
konsent
Ubitech
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
noark
quadratum
siniat
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander