Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP Romania are in dezvoltare proiecte de peste 350 de milioane de euro
CTP Romania are in dezvoltare proiecte de peste 350 de milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 06 Sep 2021 06:55
CTP, lider pe piata dezvoltarilor logistice si industriale din Romania, cu proprietati in valoare de peste un miliard de euro, continua investitiile la nivel national. In prezent, compania are in pregatire si constructie proiecte cu o valoare totala de peste 350 de milioane de euro. Tinta companiei este ca, pana la finalul anului 2022, sa depaseasca borna de doua milioane de metri patrati de spatii industriale. In 2020, CTP a alocat 50 de milioane de euro pentru extinderea parcurilor din Turda si Ghiroda si se uita cu atentie si la alte oportunitati in zona. In momentul de fata, dezvoltatorul are in constructie 40.000 mp in CTPark Timisoara/ Ghiroda, cu termen de finalizare stabilit in trimestrele doi si trei ale anului viitor si investitii totale de 24 milioane de euro. Obiectivul companiei este ca, pana la sfarsitul anului 2023, sa investeasca in aceasta locatie aproape 100 de milioane de euro. La finalizare, CTP va avea in regiune un parc logistic complet, cu toate facilitatile si avantajele care au consacrat dezvoltatorul.
Un alt proiect la care CTP lucreaza in aceasta perioada este reprezentat de parcul industrial din Arad. "Lucram la minunatul nostru proiect din Arad, din zona industriala Vest, care are un acces si o vizibilitate extraordinare. Am obtinut deja PUZ-ul si suntem in faza de autorizare. Investitia estimata in parc pana la finalizare este de circa 60-70 de milioane de euro. Va fi un parc complex, cu cladiri mixte, cu CTBox - un concept nou si foarte atractiv, excelent pentru companiile care vor sa aiba showroom si spatiu de prezentare intr-un parc modern si cu servicii integrate", a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP Romania.
 
 
In Bucuresti, compania continua investitiile in parcul din nord si are deja autorizatie de construire pentru inca aproximativ 93.000 mp, in plus fata de cladirea de 106.000 mp la care lucreaza deja, si in care dezvoltatorul investeste 130 de milioane de euro.
Alte investitii, cu o valoare cumulata de circa 60 de milioane de euro, vizeaza extinderea parcurilor industriale CTP din vest si in zona de nord/ vest, in Chitila si in Mogosoaia.
"CTP Romania este lider de piata, ceea ce este, dincolo de performanta, si o mare obligatie: nu putem sa fim altfel decat cei mai buni! Oferim spatii sigure, confortabile, parcuri curate si verzi, cladiri eficiente din punct de vedere energetic, servicii de management integrate. Suntem un jucator activ in Transilvania, in orase de importanta strategica pentru clientii nostri, unde infrastructura este suficient de bine dezvoltata, pentru a fi de ajutor afacerilor clientilor nostri", a precizat Ana Dumitrache.
 
 
Portofoliul de proprietati va depasi doua milioane mp in 2022
CTP a avut o contributie majora la dezvoltarea pietei industriale locale, in primul rand prin faptul ca a impus standarde ridicate de calitate atat in cazul cladirilor in sine, dar si al locuirii in parcuri. "Construim la fel peste tot unde suntem prezenti in Europa si incercam sa mentinem aceeasi calitate a serviciilor cu focus pe client. Ne dorim sa ne consolidam pozitia de cel mai mare proprietar si dezvoltator de spatii logistice de pe piata locala. Initial, aveam ca target ca, pana la finalul lui 2022, sa trecem de borna de doua milioane mp de spatii industriale, dar cred ca o vom atinge mult mai repede decat stabilisem initial. De asemenea, pentru ca sustenabilitatea este o componenta vitala a modelului nostru de business, dorim ca, pana la finalul acestui an, toate operatiunile noastre sa fie «carbon neutre». Piata locala are un potential urias si ofera avantaje importante, printre care se afla si stocul de terenuri disponibile, care este mai mare decat al altor tari din regiune, iar una dintre prioritatile noastre este si va fi sa fim mereu acolo unde au nevoie clientii nostri si sa fim un partener care sa-i ajute sa-si tina promisiunile pe care le-au facut clientilor lor", a mai spus Ana Drumitrache.
 
 
In ultimii ani, platformele logistice/industriale s-au dezvoltat intr-un ritm de-a dreptul efervescent la nivel national. Cresterea s-a datorat, in primul rand, retailer-ilor si adaptarii lor la e-commerce. "In toata perioada de pandemie, romanii si-au petrecut mult mai mult timp in casa sau in medii sigure din punct de vedere sanitar, asa ca au inceput sa apeleze din ce in ce mai mult la comertul online. E un tip de comportament care s-a sedimentat, astfel incat rapiditatea livrarilor, amplasarea depozitelor in jurul marilor orase, in special a Bucurestiului, si experienta seamless de cumparare vor fi diferentiatorii in anii care vin. Pentru CTP, abilitatea de a oferi clientilor sai solutii adaptate comertului online reprezinta o oportunitate de crestere in acest an si sunt convinsa ca la fel gandesc toti jucatorii din industria noastra", explica Ana Dumitrache.
 
 
Cota de 29% pe piata locala
CTP are o cota de piata de 29%, iar 60% din totalul de spatii logistice aflate acum in constructie apartin companiei, care mai are la dispozitie terenuri de 234 de hectare pentru dezvoltari viitoare in Romania. In ultima perioada, tot in scopul accelerarii investitiilor, CTP a cumparat un teren de la Alpha Bank pentru un proiect major in Popesti-Leordeni. In 2020, compania a achizitionat A1 Business Park din Dragomiresti Vale, pentru care a platit circa 25 milioane de euro si a preluat de la Dan Sucu centrul logistic al retailerului de mobila si decoratiuni Mobexpert de langa Bucuresti, intr-un contract de tip "sale and lease back" evaluat la circa 14 milioane de euro. Tot anul trecut, CTP a mai cumparat trei hale, cu o suprafata totala de circa 56.000 mp, de la Equest Balkan Properties si un teren de 6,3 hectare de la producatorul spaniol de subansamble auto Dover, pentru extinderile din cadrul CTPark Bucharest din Dragomiresti-Vale.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiTotalEnergiesSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
MAKITA
leviatan
theda mar
rigips
konsent
strabag nivel 1
CDS
Arduro
Ubitech
SIGM
BogArt
DRS
SSAB
VEGO
noark
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
ness project
viarom
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<