Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - EDEN Capital: Preturi cu 20% mai mari pentru locuinte, in zonele limitrofe
EDEN Capital: Preturi cu 20% mai mari pentru locuinte, in zonele limitrofe
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2023 13:07
Dupa experienta unui lockdown de aproape 2 ani, locuitorii zonelor urbane s-au reorientat catre achizitia de locuinte in zonele limitrofe sau in cartiere rezidentiale private. Acest lucru a avut un impact puternic asupra preturilor din piata, diferenta dintre pretul unui apartament in zona centrala/semicentrala si unul la periferie fiind tot mai mica. Nu putem spune acest lucru, in schimb, despre locuintele de lux, pretul acestora dublandu-se sau chiar triplandu-se in functie de zona.
„Din fericire, capitala se extinde usor-usor, transformand zonele limitrofe in asa-zisele „suburbii” ale metropolelor internationale, oferind locuitorilor toate facilitatile pe care le-ar avea si in centrul orasului. Ba mai mult, pentru a fugi de agitatia urbana, multi s-au relocat in zone mai linistite, la marginea orasului sau chiar in localitatile din apropiere. Conform raportului trimestrial imobiliare.ro, pretul locuintelor de la periferie a crescut cu 4,8% la final de 2022 fata de anul anterior, in timp ce zona semicentrala a inregistrat o crestere de doar 0,7%.” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
 
50% dintre tranzactiile imobiliare finantate din surse proprii
„Piata imobiliara medium-high nu a avut atat de mult de suferit in aceasta perioada, intrucat bani exista in piata. Conform datelor ANCPI, peste 50% dintre tranzactiile imobiliare din anul 2022 au fost facute cash, lucru pe care il putem confirma si noi. Proiectele Cortina dezvoltate de Eden Capital Development, fiind situate in zone de larg interes rezidential, centrale si de nord, si oferind calitatea si facilitatile unei locuinte de lux, au fost vandute cu bani din surse proprii ale cumparatorilor in proportie de 70%. Mai mult decat atat, ritmul de vanzari pentru proiectele noastre a fost constant in ultimii ani, desi majoritatea acestora nu se incadreaza in plafonul de 5%” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
 
Pretul unei locuinte cu mai multe facilitati conexe este mai mare cu cca 20% decat in 2020
Raportul cerere-oferta este factor important in construirea pretului unei locuinte. Pe langa o crestere naturala a costurilor de constructie si, implicit, a pretului de vanzare, cauzate de inflatie si evenimentele globale recente (razboi, pandemie), pretul in piata imobiliara a suferit modificari si ca urmare a tendintelor de cumparare.
„Cererea a crescut substantial pentru zone in care oferta era oricum scazuta, adica in special pentru locuinte cu gradina sau cat mai apropiate de zone verzi (paduri, parcuri) sau in ansambluri cu cat mai multe facilitati de recreere (bazin de inot, zone de fitness si wellness, piste de alergare etc.) – cu 14% in trimestrul II din 2020.” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
Compania EDEN Capital are capital integral romanesc a livrat in ultimii 7 ani circa 1.600 de locuinte in Bucuresti, in special in zona de nord, si are in dezvoltare alte 1.700 apartamente. Eden Capital Development este prezenta pe piata rezidentiala din Bucuresti din anul 2009. Compania are in portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri construite deja sau aflate in curs de dezvoltare - Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina Forest si Cortina 126. Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) si Delta City (333 apartamente).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiman and machinevailantVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
theda mar
FRONTALE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
grundfos
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023