Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - EDEN Capital: Preturi cu 20% mai mari pentru locuinte, in zonele limitrofe
EDEN Capital: Preturi cu 20% mai mari pentru locuinte, in zonele limitrofe
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2023 13:07
Dupa experienta unui lockdown de aproape 2 ani, locuitorii zonelor urbane s-au reorientat catre achizitia de locuinte in zonele limitrofe sau in cartiere rezidentiale private. Acest lucru a avut un impact puternic asupra preturilor din piata, diferenta dintre pretul unui apartament in zona centrala/semicentrala si unul la periferie fiind tot mai mica. Nu putem spune acest lucru, in schimb, despre locuintele de lux, pretul acestora dublandu-se sau chiar triplandu-se in functie de zona.
„Din fericire, capitala se extinde usor-usor, transformand zonele limitrofe in asa-zisele „suburbii” ale metropolelor internationale, oferind locuitorilor toate facilitatile pe care le-ar avea si in centrul orasului. Ba mai mult, pentru a fugi de agitatia urbana, multi s-au relocat in zone mai linistite, la marginea orasului sau chiar in localitatile din apropiere. Conform raportului trimestrial imobiliare.ro, pretul locuintelor de la periferie a crescut cu 4,8% la final de 2022 fata de anul anterior, in timp ce zona semicentrala a inregistrat o crestere de doar 0,7%.” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
 
50% dintre tranzactiile imobiliare finantate din surse proprii
„Piata imobiliara medium-high nu a avut atat de mult de suferit in aceasta perioada, intrucat bani exista in piata. Conform datelor ANCPI, peste 50% dintre tranzactiile imobiliare din anul 2022 au fost facute cash, lucru pe care il putem confirma si noi. Proiectele Cortina dezvoltate de Eden Capital Development, fiind situate in zone de larg interes rezidential, centrale si de nord, si oferind calitatea si facilitatile unei locuinte de lux, au fost vandute cu bani din surse proprii ale cumparatorilor in proportie de 70%. Mai mult decat atat, ritmul de vanzari pentru proiectele noastre a fost constant in ultimii ani, desi majoritatea acestora nu se incadreaza in plafonul de 5%” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
 
Pretul unei locuinte cu mai multe facilitati conexe este mai mare cu cca 20% decat in 2020
Raportul cerere-oferta este factor important in construirea pretului unei locuinte. Pe langa o crestere naturala a costurilor de constructie si, implicit, a pretului de vanzare, cauzate de inflatie si evenimentele globale recente (razboi, pandemie), pretul in piata imobiliara a suferit modificari si ca urmare a tendintelor de cumparare.
„Cererea a crescut substantial pentru zone in care oferta era oricum scazuta, adica in special pentru locuinte cu gradina sau cat mai apropiate de zone verzi (paduri, parcuri) sau in ansambluri cu cat mai multe facilitati de recreere (bazin de inot, zone de fitness si wellness, piste de alergare etc.) – cu 14% in trimestrul II din 2020.” (Elena Dumitrache, director de vanzari Eden Capital).
Compania EDEN Capital are capital integral romanesc a livrat in ultimii 7 ani circa 1.600 de locuinte in Bucuresti, in special in zona de nord, si are in dezvoltare alte 1.700 apartamente. Eden Capital Development este prezenta pe piata rezidentiala din Bucuresti din anul 2009. Compania are in portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri construite deja sau aflate in curs de dezvoltare - Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina Forest si Cortina 126. Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) si Delta City (333 apartamente).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
rigips
leviatan
noark
concelex
ness project
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
konsent
siniat
CDS
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander