Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - FENE GRUP SA: Strategie de investitii axata pe trei directii de actiune
FENE GRUP SA: Strategie de investitii axata pe trei directii de actiune
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 05 Oct 2012 08:27
Bogdan Damian
Functia/Firma: director, Fene Grup SA;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul constructiilor.
 
Avand in vedere nivelul redus al investitiilor publice in domeniul infrastructurii si reticenta dezvoltatorilor privati in alocarea resurselor pentru implementarea unor proiecte noi - aspecte cumulate cu intarzieri in plata creantelor - anul 2011 a fost considerat unul dificil pentru agentii economici din sectorul de constructii. Cu toate acestea, activitatea societatii Fene Grup SA (din Iasi), in domeniul lucrarilor de constructii rezidentiale si nerezidentiale, a fost caracterizata prin stabilitate si dezvoltare continua. Acest aspect se reflecta inclusiv prin ascensiunea companiei pe primul loc in Topul Firmelor Iesene - la categoria specifica, in functie de marime -, conform clasamentului realizat de Camera de Comert si Industrie Iasi.        
 
- Care sunt principalele directii de actiune pe termen scurt?
- Pentru intervalul urmator ne-am propus mentinerea la acelasi nivel a indicatorilor economici si financiari. In acelasi timp, avem in vedere demararea unor actiuni concrete in vederea recuperarii creantelor, din care 15% vor proveni de la institutiile de stat cu care am derulat parteneriate, in timp ce 85% din valoarea totala reprezinta suma datorata de beneficiarii privati pentru care am prestat servicii specifice. Societatea noastra se afla intr-un proces de informare permanenta cu privire la oportunitatile ce pot aparea pe piata de profil, astfel incat sa putem materializa sansele oferite de modificarile din directivele europene, in special pe cele ce vizeaza programele de reabilitare termica si introducerea in legislatia autohtona a obligativitatii prezentarii certificatului de performanta energetica a cladirilor, in cazul efectuarii tranzactiilor imobiliare sau al edificarii unor imobile noi. 
 
- Cum se structureaza strategia de investitii a societatii?
- In pofida impactului negativ al conditiilor economice asupra segmentului autohton de constructii, echipa de conducere a societatii noastre a conturat, pentru perioada urmatoare, o strategie de investitii ce prevede dezvoltarea in trei directii. Una dintre componente prevede efectuarea unor investitii in echipamente moderne de tehnologia informatiei, necesare realizarii unor lucrari competitive in cadrul activitatii de proiectare si inginerie. Totodata, se are in vedere modernizarea activitatii de productie si gestionarea optima a resurselor tehnologice, prin achizitia de echipamente noi care sa mareasca productivitatea muncii, cu efecte pozitive directe asupra calitatii lucrarilor realizate, dar si abordarea altor categorii de lucrari. De asemenea, ne-am planificat derularea unor actiuni de pregatire, instruire si perfectionare a angajatilor, prin participarea acestora la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, concomitent cu implementarea unor programe performante de management al activitatii de constructii.           
 
- Cum credeti ca poate fi revigorat sectorul de constructii?
- Din punctul nostru de vedere, piata interna de constructii se confrunta, in continuare, cu probleme generate de lipsa lichiditatilor, de reducerea numarului de investitii sau de dimensiunile reduse ale obiectivelor, iar deficientele din cadrul procesului de creditare constituie o bariera suplimentara. Cu toate acestea, sunt disponibile inca o serie de masuri, instrumente, directii de actiune si strategii ce pot contribui la depasirea dificultatilor, dintre acestea facand parte buna gestionare a problemelor, implementarea unui plan de afaceri in vederea cresterii gradului de fidelitate a clientilor, etc. Totodata, un rol important in acest sens ar trebui sa-l ocupe promovarea unor proiecte viabile, prin care sa fie accesate cat mai multe investitii finantate din surse nerambursabile.
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
EDIT-Structural
Arduro
strabag nivel 1
DRS
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
SSAB
MAKITA
rigips
theda mar
ness project
viarom
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
CDS
SIGM
concelex
VEGO
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<