Leviatan Group: Performante remarcabile in 2024, obiective ambitioase pentru 2025 |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 20 Feb 2025 06:30 |
![]() Leviatan Group a reusit pe parcursul anului trecut sa creeze un echilibru perfect intre crestere, inovatie si eficienta, iar anul acesta isi propune sa ramana in fruntea sectorului de constructii din Romania, adaptandu-se rapid la schimbarile din industrie si valorificand fiecare oportunitate.
2024, un an al performantei si al inovatiei pentru Leviatan Group
In anul 2024, Leviatan Group a atins niveluri record de productie in cadrul proiectelor derulate la nivel national si a continuat sa investeasca in proiecte importante de inovare, tehnologizare si de dezvoltare a echipei, care au adus laolalta rezultate excelente pe mai multe planuri.
![]() "Anul trecut am demarat programe intensive de learning si dezvoltare pentru specialistii nostri, pentru ca noi credem ca indiferent cat de mare va fi evolutia tehnologica, omul este in centrul a tot ceea ce facem. In plus, am investit o proportie foarte mare din profitul nostru in dezvoltare tehnologica, de la softuri la practici si concepte noi pe care le-am implementat pentru a usura munca oamenilor si a le spori eficienta, iar parteneriatul cu Microsoft este doar unul dintre aceste exemple. Modificarile sunt unele la nivel incremental, dar foarte subtile, care usureaza in fiecare zi modul nostru de lucru. Vom continua programele pe care le-am initiat anul trecut, pentru a salva timp prin intermediul instrumentelor de inteligenta artificiala", a declarat Catalin Podaru, CEO Leviatan Group.
Rezultatele echipei Leviatan au fost confirmate atat in proiectul de anvergura de la Campia Turzii, care a presupus extinderea si modernizarea bazei aeriene, cat si in cadrul proiectelor de consolidare a cladirilor din Bucuresti, unde au fost utilizate tehnologii de varf pentru a obtine rezultate rapide si de calitate superioara.
In ceea ce priveste amplul proiect de la Campia Turzii, anul 2024 a insemnat perioada de varf a dezvoltarii fazei I a infrastructurii pentru avionele F-16, cu volume impresionante de lucrari, dupa ce in anul 2023 a fost finalizata in integralitate partea de proiectare. Proiectul a inclus, printre altele, o zona extinsa de lucrari pentru realizarea cailor de rulare si a platformelor aeroportuare, care presupun un nivel inalt de expertiza si calitate, fiind realizate in conformitate cu standardele romane din domeniul aviatiei, standardele NATO si cele impuse de partenerul american al Romaniei, pentru exploatarea optima a aeronavelor F-16.
Aceste lucrari au fost derulate alaturi de un partener de renume international, compania britanica Lagan Aviation & Infrastructure, recunoscuta pentru experienta considerabila in derularea proiectelor de infrastructura si logistica ale Fortelor Aeriene Regale Britanice, precum si datorita colaborarilor cu NASA. Colaborarea cu Lagan Aviation & Infrastructure a decurs foarte bine, iar in acest context compania britanica a validat atat performanta, cat si calitatea lucrarilor realizate de Leviatan Group.
![]() In cadrul acestui proiect de anvergura a fost executat, totodata, un volum impresionant de lucrari de infrastructura edilitara, pentru realizarea retelelor de canalizare, pluviale, termice si electrice, care reprezinta un element critic in dezvoltarea actuala si viitoare a bazei. In paralel, lucrarile s-au concentrat asupra zonei construite, care include foarte multe facilitati complexe ce tin de exploatarea infrastructurii aeroportuare.
"Echipa noastra a finalizat majoritatea proiectelor de tip Design & Build inainte de termen. Pot sa spun ca toate elementele pe care le-am utilizat in trecut pentru a crea bune practici in implementarea rapida, prin integrarea procesului de proiectare si a zonei de santier, au fost foarte eficiente, iar acum si-au demonstrat clar utilitatea. Colegii nostri care au facut parte din proiect au fost, dincolo de deontologia profesionala si implicarea cu care fac lucruri, mult mai motivati, intelegand responsabilitatea si importanta proiectului. Pot spune ca, atunci cand am lucrat la astfel de proiecte, patriotismul profesional a definit cel mai bine implicarea echipei noastre si a stakeholderilor, pentru a atinge un nivel foarte ridicat de calitate”, a explicat Catalin Podaru, CEO Leviatan Group.
Ritmul accelerat de implementare a infrastructurii de la Campia Turzii a fost extrem de important pentru a permite operarea la timp atat a aeronavelor F-16, cat si a avioanelor F-35, atunci cand acestea vor fi livrate Romaniei. Este esential de mentionat ca dezvoltarea infrastructurii reprezinta elementul cheie care ar trebuie realizat cu minim 5 ani inainte ca aeronavele sa fie livrate, pentru a permite derularea la timp a tuturor proceselor, de la crearea specificatiilor, alocarea fondurilor pentru proiect, desfasurarea procedurilor de achizitii si a proiectului in sine, pana la pregatirea personalului care va gestiona infrastructura.
Proiecte si obiective ambitioase pentru Leviatan Group in anul 2025
Cu o serie de proiecte importante aflate in derulare si obiective indraznete pentrul anul in curs, evolutia Leviatan Group continua intr-un ritm accelerat. In ceea ce priveste proiectele, in prim-plan se afla finalizarea etapei de Commissioning intern pentru faza I a proiectului de extindere si modernizare a Bazei Aeriene de la Campia Turzii, care include verificari interne de calitate, dupa criterii foarte clare si amanuntite, in vederea predarii proiectului catre beneficiar.
In paralel, specialistii Leviatan Group continua sa deruleze proiecte in Bucuresti, Borcea, Breaza si Sibiu, fiind pregatiti pentru noi proiecte care ar putea fi incluse cat de curand in portofoliul grupului de companii, ca urmare a castigarii mai multor licitatii, care se afla momentan in etapa de contestare. Unul dintre aceste proiecte presupune construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase din Brasov.
Aceasta perioada reprezinta, totodata, si un moment de consolidare interna pentru Leviatan Group, fiind un prilej perfect pentru a implementa lectiile invatate pe parcursul anului trecut si a de a optimiza procesele pentru viitoarele proiecte.
![]() "Noi am implementat standardul BIM (Building Information Modeling) in urma cu cativa ani, iar acum echipa noastra dezvolta o noua platforma, denumita CIM (Construction Information Management), care integreaza toate fluxurile in jurul oamenilor. Ne indreptam, de asemenea, catre o zona careia noi ii spunem AIM (Artificial Intelligence Management), in care toate fluxurile de date si instrumentele de inteligenta artificiala sunt mai usor de gestionat si ii fac pe oameni sa lucreze mai eficient. Cea mai importanta provocare este schimbarea de mindset, insa odata ce aceasta schimbare este facuta, rezultatele si bucuria cu care oamenii fac anumite lucruri poate creste cu 40-50%", a declarat Catalin Podaru, CEO Leviatan Group.
Integrarea instrumentelor de inteligenta artificiala in fluxurile de lucru reprezinta, asadar, unul dintre cele mai importante obiective strategice de dezvoltare pentru Leviatan Group, care ar urma sa aiba o contributie esentiala in gestionarea optima a cresterii continue a volumului, calitatii si a cerintelor proiectelor.
Domeniul constructiilor are, cu siguranta, foarte multe fluxuri de interconectat, ceea ce genereaza oportunitati extraordinare pe care specialistii Leviatan si-au propus sa le fructifice. Cu o strategie bine definita si un angajament puternic fata de inovatie, Leviatan Group este pregatit sa transforme anul 2025 intr-unul de crestere si excelenta.
***
Leviatan Group, format din companiile Leviatan Design, Ubitech Constructii, eConfaire Immersive Design si Copraag Entrepreneur, ofera servicii complete in domeniul constructiilor, cu cele mai noi tehnologii. Proiectele care poarta semnatura Leviatan Group beneficiaza de un nivel inalt de calitate, fiind realizate in sistem BIM, cu tehnologii si softuri de inalta performanta, de catre o echipa formata din circa 300 de profesionisti de top.
|