Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - LOFT Green: Consumul de energie electrica din surse regenerabile nu este sustinut
LOFT Green: Consumul de energie electrica din surse regenerabile nu este sustinut
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 10 Mar 2021 11:46
Lansat in toamna anului 2018, Loft Green Apartments este primul ansamblu de apartamente verzi din Romania si a construit apartamente eficiente energetic si prietenoase cu mediul, folosind pompe geotermale si curent electric din surse regenerabile, dar si cele mai moderne materiale de constructie si de izolare. Rezultatul a fost primul si singurul ansamblu rezidential de apartamente din Romania care are are acest profil.
Pompele de caldura folosesc energia regenerabila a pamantului pentru asigurarea incalzirii, racirii si apei calde, dar au nevoie si de energie electrica pentru a ridica temperatura la nivelul optim. De aceea, initial, am deci sa incheiem un contract de energie din surse regenerabile, deoarece acesta este conceptul pe care ne bazam. Dar am observat ca se plateste un cost cu 30% mai mare fata de anul 2018 atunci cand am demarat constructia. Iar acest lucru ne da peste cap toate calculele realizate in ultimi ani cu privire la costul redus platit de locatari pentru incalzire si apa calda.
Lipsa unor masuri de sprijin din partea autoritatilor cu privire la incurajarea investitiei in aceste sisteme sau anumite masuri fiscale menite sa impulsioneze utilizarea energiei verde pentru acest tip de locuinte nu fac decat sa puna bariera in dezvoltarea unor proiecte noi de acest gen. Mai ales ca in ultimii ani energia electrica s-a tot scumpit. In prezent diferenta de tarif fata de anul 2018 este de 30% in plus. In aceeasi perioada, tariful pentru gaz a ramas constant, ceea ce incurajeaza folosirea centralelor de apartament in defavoarea sistemelor inovative, care nu polueaza.
Locatarii din cadrul ansamblului au platit in lunile octombrie si noiembrie, facturi mai mari pentru incalzire si apa calda. Iar acest lucru a creat nemultumiri din partea comunitatii, care se asteptau la costuri mai mici. LOFT green apartments alege siguranta financiara si confortul propriilor locatari, sperand in imbunatatirea cat mai rapida a acestei situatii.
Astfel, compania a ales un nou contract la energie electrica pentru ca locatarii sa plateasca un cost mai mic pentru incalzire, apa calda si racire. Ecovillas a schimbat contract de furnizare a energiei electrice pentru blocul 1 care este deja locuit, cu unul mai ieftin de pe piata libera, bazat insa pe energie electrica provenita din surse conventionale.
Chiar daca pentru partile comune de consum aferente locatarilor blocul 1 am ales un contract de energie ieftin, compania noastra a decis ca, pentru santier sa pastreze conceptul proiectului – de a folosi energie 100% verde si vom continua sa platim mai mult pentru curent ce provine din surse regenerabile din fondurile proprii. Consideram ca este foarte important sa mergem in continuare in aceasta directie si speram ca autoritatile vor lucra la un pachet de masuri care sa sprijine constructiile care au zero emisii de carbon, sunt eficiente energetic si folosesc materiale sustenabile. Este foarte important sa stimulam acest gen de constructii pentru un viitor sustenabil.
Potrivit Agentiei Europene de Mediu, incalzirea cladirilor rezidentiale reprezinta o sursa importanta de poluare cu particule PM 2,5, reprezentand aproximativ 50% din totalul surselor responsabile cu poluare. Uniunea Europeana recomanda incurajarea constructiei de locuinte care nu folosesc combustibili fosili pentru incalzire, fiind si norme reglementate in acest sens. Iar constructia cladirilor noi va trebui sa se bazeze in viitor pe un model de constructie sustenabil, cu zero emisii de carbon.
Ecovillas isi asuma rolul de educare a publicului pre a reduce risipa si poluarea si va lansa un manual de utilizare a locuintei
In ultimul an, compania Ecovillas a demarat mai multe campanii de educare a celor care sunt interesati de achizitia unei locuinte de calitate, cu grija pentru mediul inconjurator, incurajand cumparatorii sa adopte un stil de viata sustenabil, cu grija pentru natura.
Scopul companiei anul acesta este sa educe locatarii spre reciclarea deseurilor, spre adoptarea unui stil de viata sanatos si folosirea corecta a locuintelor din bloc eficient energetic. Practic, utilizarea corecta a locuintei este urmatorul pas pe care il face Ecovillas, prin lansarea anului acesta a unui manual de utilizare a apartamentului, astfel incat fiecare locatar sa invete sa reduca consumul de energie si sa conserve energia.
„Oamenii sunt obisnuiti sa lase ferestre deschise cu caldura pornita, usa de pe casa scarii deschisa, unde noi avem caldura, iar aceste actiuni se transforma in pierderi. Observam pierderi si la apartamentele care inca nu sunt locuite. Desi blocul 1 este vandut in totalitate, gradul de ocupare este de 60%, iar atunci cand va fi locuit in totalitate, costurile lunare se vor regla. Este foarte important si in responsabilitatea fiecarui locatar sa utilizeze corect un imobil eficient energetic. De aici, ne-a venit si ideea crearii unui manual. Lucram la el si la blocurile 2 si 3 vom fi gata pentru a-l preda locatarilor cu scopul de a veni in sprijinul lor, pentru a fi informati cum sa reduca consumul si sa poata beneficia de costuri reduse la incalzire racire si apa calda.”
Prima faza a proiectului LOFT green apartments este finalizata si vanduta in totalitate, iar faza a 2-a este in constructie, aproximativ 40% dintre cele 110 locuinte ce vor fi livrate anul acesta sunt deja vandute. Proiectul LOFT green apartments are in total 154 de apartamente, cu un design unic de tip loft, in cladiri cu un regim de inaltime mediu, cu vedere panoramica spre padure. Complexul este amplasat in Mogosoaia, intre doua paduri foarte mari, iar preturile pornesc de la 47.500 de euro + tva 5%.
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
Acvatot 2019
MAKITA
BogArt
AED
noark
SSAB
strabag nivel 1
konsent
viarom
theda mar
Ubitech
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
Arduro
SIGM
quadratum
VEGO
DRS
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<