Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - S IMMO va investi 75 milioane de euro in cele doua proiecte din Bucuresti
S IMMO va investi 75 milioane de euro in cele doua proiecte din Bucuresti
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 13 Oct 2016 12:41
Dezvoltatorul austriac S Immo a anuntat ca va investi circa 75 milioane de euro in cele doua proiecte pe care le are in lucru in Bucuresti. Astfel, compania va aloca 45 milioane de euro in constructia cladirii de birouri The Mark (care se adauga la cei 20 milioane de euro investiti in proiect pana in acest moment), plus alte 30 milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor de modernizare si extindere a centrului comercial Sun Plaza, pe care il detine in cartierul Berceni. Ambele proiecte vor fi definitivate in anul 2018.
Lucrarile de constructie a cladirii The Mark au fost demarate in luna iulie 2016, antreprenorul general al lucrarilor fiind compania Strabag, liderul pietei locale de constructii. Imobilul va fi compus din doua corpuri (S+P+Mz+13E, S+P+6E), ce vor fi ridicate pe noul Bd. Uranus, la intersectia dintre Calea Grivitei si strada Buzesti. Proiectul va avea o suprafata construita totala de 43.000 mp si o arie inchiriabila de aproximativ 25.500 mp. Planurile de arhitectura ale ansamblului The Mark au fost elaborate de biroul din Romania al companiei britanice Chapman Taylor.
La celalalt proiect derulat in Bucuresti, ce vizeaza extinderea Sun Plaza in urma unei investitii de 30 milioane de euro, se lucreaza conform graficului de executie. Reconfigurarea mall-ului a inceput in primul trimestru al anului 2016 si va fi definitivata la inceputul anului 2018. Aceste lucrari vor crea 40 de noi spatii comerciale, dispuse pe o suprafata totala de 11.000 mp. Conform datelor S Immo, pentru al treilea an consecutiv, Sun Plaza inregistreaza in 2016 un grad de ocupare de 100%, iar 85% din suprafata ce urmeaza sa fie inaugurata in 2018 este deja pre-inchiriata. Mai mult, dezvoltatorul estimeaza ca proiectul va fi ocupat in totalitate la finalul lucrarilor. Lucrarile de reconfigurare a Sun Plaza sunt concepute de echipa de arhitecti si ingineri din cadrul ATP Viena si coordonate local de Optim Project Management. Antreprenorul general este Bog'Art, una dintre cele mai mari companii de constructii din Romania.
"Romania continua sa ofere un potential de investitii major, datorita recuperarii pe termen lung a pietei, cresterii PIB-ului pe cap de locuitor, precum si datorita scaderii ratei somajului. Prin urmare, S Immo se concentreaza asupra proiectelor de dezvoltare pe termen lung in Romania, The Mark si Sun Plaza fiind deja pornite si avansand conform planului. Suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia din anii viitori", a declarat Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administratie al S Immo.
In Romania, dezvoltatorul mai detine un teren de circa 100.000 mp in Jilava, unde intentioneaza sa construiasca un centru comercial si a anuntat ca va continua sa identifice oportunitati de investitii. "Vom pastra si terenul de la Jilava. Asteptam inca, dar probabil va fi o dezvoltare comerciala, de retail. Pentru fiecare proiect exista un moment oportun, care inca nu a venit pentru acea proprietate", a mai spus Friedrich Wachernig.
 
Venituri in crestere, in primele sase luni
In primele sase luni din 2016, veniturile totale ale S Immo au crescut cu 3,4% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 95,3 milioane de euro. Ca urmare a achizitiilor derulate incepand de anul trecut, veniturile din chirii au cumulat 58,5 milioane de euro (+7,14%). Conform datelor companiei, veniturile obtinute pe pietele din Europa de Sud-Est (inclusiv Romania, Croatia si Bulgaria) au o pondere de 30,2% din totalul la nivel de grup, in timp ce afacerile din Germania au o cota de 27,3%, iar cele din Austria, de 25,5%. In ceea ce priveste indicatorul de profitabilitate EBIT, acesta s-a triplat in intervalul analizat fata de perioada de referinta, ajungand la 145,9 milioane de euro (de la 48,9 milioane de euro, in primul semestru din 2015).
***
Pana in prezent, S Immo a investit peste 200 de milioane de euro in Romania, incluzand proiecte de referinta precum Sun Plaza sau Sun Offices in sudul Bucurestiului si hotelul Novotel Bucharest Business Centre, de pe Calea Victoriei. Dezvoltatorul este prezent la nivel local din 2006.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere