Agenda Constructiilor
Duminica, 12 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SONAE SIERRA, printre cei 155 de semnatari ai declaratiei "Recovery Better"
SONAE SIERRA, printre cei 155 de semnatari ai declaratiei "Recovery Better"
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 27 Mai 2020 16:43
Sonae Sierra, dezvoltatorul si proprietarul centrului comercial ParkLake Plaza din Bucuresti, este una dintre cele 155 de companii care au semnat declaratia elaborata de initiativa "Science Based Targets", Compactul Global al ONU si Coalitia “We Mean Business”, care solicita guvernelor din intreaga lume sa integreze actiunile de combatere a schimbarilor climatice in planurile de redresare economica in urma pandemiei de Covid-19.
Prin aceasta declaratie, companiile respective reafirma faptul ca deciziile si actiunile lor se bazeaza pe studii stiintifice, in timp ce solicita guvernelor sa adopte politici si obiective sustenabile, pentru reducerea vulnerabilitatii la socurile si dezastrele viitoare, crearea unor locuri de munca bune si reducerea emisiilor.  
Potrivit initiativei “Science Based Targets”, "din cauza coronavirusului ne confruntam cu o pandemie globala care este devastatoare pentru oameni si pentru conditiile lor de trai, deoarece intrerupe lanturile de aprovizionare, intensifica inegalitatile si inverseaza progresul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila". In acelasi timp, "continuam sa ne confruntam cu o criza climatica globala, cu impact ireversibil asupra oamenilor si a tuturor sistemelor naturale".
"Conform previziunilor, carantina va afecta cresterea globala in mod dramatic, fortand un numar mare de companii sa lupte pentru supravietuire, fiind nevoie de mari eforturi comune pentru redresarea economica. Traim intr-un context care ne provoaca in atingerea obiectivelor noastre de a contribui la rezolvarea celor mai relevante probleme de mediu si sociale de astazi. In cadrul Sonae Sierra, aceste subiecte sunt abordate de mai bine de 20 de ani, inregistrand rezultate semnificative si masurabile. Compania noastra a fost fara indoiala afectata in aceste momente critice, dar este la fel de clar ca angajamentul nostru pe termen lung in ceea ce priveste sustenabilitatea este la fel de puternic ca intotdeauna. Pentru asigurarea unui viitor comun pozitiv este necesar sa ne pastram obiectivele ambitioase. Actiunea impotriva schimbarilor climatice ar trebui sa fie in centrul planurilor de redresare pentru a ne asigura ca reconstruim o economie cu zero emisii de carbon, inclusiva si rezistenta", a declarat Fernando Guedes de Oliveira, CEO al Sonae Sierra.
 
Angajamentul Sonae Sierra in ceea ce priveste sustenabilitatea
Sonae Sierra continua sa lucreze pentru a-si atinge angajamentul de a limita incalzirea globala la 1,5°C, sprijinind Acordul de la Paris. In plus, continua sa progreseze in planul sau ambitios de a atinge neutralitatea carbonului, garantand ca obiectivele sale de reducere a emisiilor sunt bazate pe studii stiintifice si verificate de surse externe. Planul cuprinde actiuni pentru anul 2020 si nu numai, inclusiv: aplicarea de masuri pentru minimizarea riscurilor de schimbare climatica, cresterea timpului de recuperare a investitiilor sale, continuarea succeselor inregistrate in ceea ce priveste eficienta energetica si, in acelasi timp, reducerea emisiilor de carbon in matricea de consum, precum si evaluarea obiectivelor atinse si comunicarea acestora intr-o maniera transparenta. 
Obiectivele setate pentru 2025 sunt:
     • Reducerea emisiilor de tip 1 si 2 de GES la 16,78 kg CO2e / m2 GLA pana in 2025.
     • Cresterea eficientei electrice la 311 kWh / m2 a activelor operationale pana in 2025.
     • Asigurarea aplicarii unei strategii de adaptare la schimbarile climatice.
     • Asigurarea furnizarii de energie, reducerea dependentei de serviciile publice si aplicarea tehnologiilor de energie regenerabila pentru activele detinute.
***
Sonae Sierra este dezvoltator imobiliar si furnizor de servicii integrate de real estate, cu birouri in Europa, America de Sud, Asia si Africa de Nord. In prezent, compania are in derulare 5 proiecte de dezvoltare si active aflate in administrare in valoare de aproximativ 9,8 miliarde euro, pentru care ofera servicii de gestionare a proprietatii. Compania gestioneaza in prezent 12 vehicule investitionale, estimate la 5,5 miliarde euro la valoare de piata, cu o participatie din partea Sonae Sierra de 1,4 miliarde euro, destinata investitorilor institutionali, investitorilor specializati sau investitorilor in retail.
 
 
COVID-19TeraSteelbluebeamVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere