Agenda Constructiilor
Duminica, 06 Octombrie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2021

Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2021
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME DE IZOLATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 29 oct 2021
Sumar: click aici
Prognoza de crestere cu 15% pe piata sistemelor de izolatii, in acest an
Piata sistemelor de izolatii din Romania, termo si hidro, evaluata la circa 300 de milioane de euro anual, isi mentine tendinta de crestere inregistrata in ultimii ani. Evolutia va fi generata atat organic, datorita cererii venite din domeniul constructiilor de cladiri, dar si valoric, ca urmare a majorarii generale a preturilor materialelor de constructii. Dezvoltarea pietei rezidentiale si investitiile anuntate de autoritati in infrastructurile de sanatate si educatie vor sustine cererea din domeniu pe termen mediu si lung. Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in primele opt luni ale acestui an au crescut cu 30% fata de aceeasi perioada din 2020, in timp ce datele referitoare la constructiile noi indica o majorare de 9,2%, in aceeasi perioada, cu un avans de circa 20% la constructiile rezidentiale, care confirma aceasta tendinta. De asemenea, au fost stabilite tinte clare la nivel national privind Renovation Wave, in timp ce prin PNRR sunt prevazute alocari totale de 2,2 miliarde euro pentru renovarea cladirilor.
Potrivit datelor din domeniu, livrarile de sisteme pentru termoizolatii din Romania se apropie de un nivel anual de 8 milioane de metri cubi, volum corespunzator unei valori de circa 250 de milioane de euro, din care circa 80 de milioane de euro reprezinta segmentul de vata minerala si circa 100 de milioane de euro livrarile de polistiren expandat, principalele materiale utilizate pentru izolarea cladirilor. Estimarile pentru anul 2021 vizeaza o crestere de aproximativ 15% pe piata de termoizolatii. Cererea vine, in primul rand, dinspre dezvoltatori, pentru lucrari la cladirile rezidentiale, comerciale si industriale, dar in ultima perioada producatorii au remarcat si o crestere a comenzilor venite din zona publica, de la administratii locale si primarii.
Ca segmentare a pietei, polistirenul ramane in topul livrarilor, in special datorita utilizarii la scara larga a acestuia in sectorul de constructii. Vata minerala (bazaltica si de sticla) se situeaza pe locul al doilea ca volum al livrarilor nationale, aceste produse fiind utilizate cu precadere pentru termoizolarea cladirilor de birouri, a celor comerciale si industriale. In ultima perioada, datorita cresterii preocuparilor pentru protectia la incendiu, produsele din vata minerala bazaltica au inceput sa fie incluse si in lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.
Potentialul de crestere a pietei locale de termoizolatii ramane, in continuare, foarte mare. Potrivit producatorilor, in Europa capacitatile de productie a vatei bazaltice sunt limitate si marii competitori vor incerca sa castige mai mult din produsele cu valoare adaugata mare. In prezent, cea mai importanta piata pentru vata bazaltica si polistiren extrudat (XPS) o reprezinta constructiile nerezidentiale, iar pentru vata de sticla si polistiren expandat (EPS) - cladirile rezidentiale. In viitor insa, principala cerere va proveni din sectorul reabilitarii termice a locuintelor.
Avand in vedere directivele pentru constructiile eficiente energetic (obligativitatea construirii de cladiri nZEB din 2021) si atentia tot mai mare pe care dezvoltatorii, constructorii si beneficiarii o acorda crearii unor spatii sigure, confortabile si durabile cu ajutorul produselor si solutiilor inovatoare care contribuie la obtinerea diferitelor cerinte constructive (confort termic, acustic, eficienta energetica, rezistenta la foc, durabilitate etc.), perspectivele sunt optimiste la nivelul intregii piete a termoizolatiilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru termo- si hidroizolatii, dar si ale unor specialisti in constructii sustenabile si eficienta energetica.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru izolare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
rigips
SSAB
CDS
SIGM
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
DRS
CONCEPT STRUCTURE
noark
konsent
Arduro
BogArt
viarom
concelex
quadratum
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
theda mar
ness project
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander