Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG Romania obtine certificarea ISO 19650 pentru implementarea BIM
STRABAG Romania obtine certificarea ISO 19650 pentru implementarea BIM
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 22 Oct 2024 11:01
STRABAG Romania anunta obtinerea recenta a certificarii ISO 19650 pentru implementarea metodologiei Building Information Modeling (BIM) in proiectele sale. Aceasta certificare reprezinta un pas semnificativ, pozitionand STRABAG ca lider in transformarea digitala a sectorului constructiilor din Romania si subliniind angajamentul companiei fata de eficienta, inovatie si sustenabilitate.
Industria constructiilor din Romania s-a confruntat cu numeroase provocari, cum ar fi executia fragmentata a proiectelor, gestionarea ineficienta a resurselor si lipsa investitiilor in inovatie. Expertii din domeniu subliniaza ca aceste probleme au dus la un decalaj semnificativ in productivitate fata de alte industrii. Adoptarea proceselor BIM de catre STRABAG, confirmata prin certificarea ISO, reprezinta un pas decisiv in depasirea acestor provocari.
"Certificarea ISO confirma angajamentul nostru de a implementa solutii digitale de ultima generatie care transforma procesele traditionale de constructie intr-o abordare integrata si eficienta. Prin adoptarea BIM, ne propunem sa sporim eficienta si sa stabilim noi standarde pentru colaborare si livrarea proiectelor in intreaga industrie a constructiilor din Romania", a declarat Catalin Andrei, Head of BIM STRABAG Romania.
 
 
Un diferentiator pe piata
Metodologia BIM contribuie la rezolvarea multora dintre problemele cu care se confrunta industria, promovand o abordare colaborativa si integrata in realizarea proiectelor de constructie. BIM ii conecteaza digital pe toti cei implicati in procesul de constructie prin intermediul unui model tridimensional cuprinzator, la care toate partile implicate au acces si din care pot fi preluate toate datele relevante (termene, costuri, cantitati etc.) pe parcursul tuturor fazelor proiectului. Totusi, pentru a atinge intregul sau potential, este esential ca atat clientii publici, cat si cei privati sa sustina aceasta abordare. Certificarea ISO obtinuta de STRABAG pentru BIM subliniaza leadershipul companiei si pregatirea de a opera intr-un astfel de cadru colaborativ, stabilind un precedent pentru alti jucatori din industrie in Romania.
Sprijin pentru Foaia de parcurs privind implementarea metodologiei BIM in sectorul constructiilor din Romania.
Obtinerea acestei certificari de catre STRABAG se aliniaza cu planurile Romaniei de a integra tehnologia BIM in proiectele de constructie finantate din fonduri publice. Guvernul roman a aprobat in 2022 un memorandum care contureaza o foaie de parcurs pentru implementarea BIM, parte integranta a Planului National de Redresare si Rezilienta, care vizeaza modernizarea sectorului constructiilor prin introducerea de practici digitale si sustenabile.
Astfel, certificarea ISO a STRABAG intareste angajamentul sau de a avea un rol de lider in implementarea BIM in Romania. Abordarea strategica a companiei vizeaza integrarea BIM in toate etapele proiectului – de la proiectare la executie si operare, asigurand o gestionare eficienta a informatiilor, colaborare stransa si inovatie digitala in fiecare aspect al constructiei.
 
 
Imbunatatirea eficientei si a colaborarii
Obtinerea certificarii ISO reflecta, de asemenea, dedicarea STRABAG fata de procesele colaborative, asa cum sunt stipulate in seria ISO 19650. Aceste standarde subliniaza importanta echipelor de proiect integrate, in care designerii, contractorii si subcontractorii colaboreaza intr-un mediu digital unificat. Implementarea BIM de catre STRABAG se aliniaza perfect acestor principii, asigurand o gestionare transparenta si eficienta a informatiilor pe parcursul intregului ciclu de viata al proiectului.
"Aceasta certificare nu se refera doar la tehnologie; este vorba despre cultivarea unei culturi colaborative si inovatoare in sectorul constructiilor. Prin combinarea BIM cu contracte colaborative si echipe integrate, construim o fundatie solida pentru proiecte de constructie mai eficiente, sustenabile si reziliente in Romania", a adaugat Lidia Buduroi, Manager de Calitate si Sustenabilitate la STRABAG Romania.
***
STRABAG SE este un grup tehnologic european pentru servicii de constructii, ce acopera toate domeniile industriei constructiilor si intregul lant valoric din domeniu. Grupul are un portofoliu de peste 250 de proiecte de inovare si 400 de proiecte de sustenabilitate, aproximativ 86.000 de angajati si genereaza un volum anual de productie de aproximativ 19 miliarde euro.
STRABAG activeaza pe piata romaneasca din 1991, stabilindu-si sediul central in Bucuresti in 1994. In prezent, grupul are filiale in toate regiunile importante ale Romaniei si activeaza in toate sectoarele de constructii, in special in segmentele de infrastructura de transport, constructii de cladiri si inginerie civila, precum si in proiecte de constructii de mediu. STRABAG Romania a incheiat anul 2023 cu o crestere de 65% a volumului productiei, de la 315,46 milioane de euro in 2022 la 519,26 milioane de euro. De asemenea, a inregistrat o crestere de 10% a numarului de angajati (FTE), de la 1.768 in 2022 la 1.942 de angajati (FTE) la sfarsitul anului trecut.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
BogArt
SIGM
CDS
Acvatot 2019
GEWISS
theda mar
leviatan
Arduro
strabag nivel 1
SSAB
ELECTROGRUP
VEGO
noark
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
konsent
rigips
ERBASU CONSTRUCT
AED
DRS
concelex
MCA
EURO BUILD
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<