Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TERMOLANG: Crestere de 47% a afacerilor din 2023, datorita lucrarilor contractate
TERMOLANG: Crestere de 47% a afacerilor din 2023, datorita lucrarilor contractate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Apr 2023 06:20
Compania de constructii Termolang, cu sediul in Odorheiu Secuiesc, estimeaza o cifra de afaceri de 50 de milioane de lei in 2023, dupa o crestere de 47% fata de nivelul de 34 milioane de lei realizat in 2022. Specializata in executia de lucrari de infrastructura utilitara si constructii civile, societatea are un portofoliu de contracte evaluat la 80 de milioane de lei (fara TVA), ce ii asigura front de lucru pana la finalul anului 2024. 
Printre proiectele la care Termolang lucreaza in prezent se afla extinderea retelelor de gaze in comunele Remetea, Sansimion si Suseni, extindere retelelor de alimentare cu apa si de canalizare din comunele Remetea si Lunca de Sus, Craciunesti si Sarmas, dar si reabilitarea caminelor culturale din comunele Frumoasa si Sancrai (toate acestea in judetul Harghita) si a centrului informativ Sfantu Gheorghe. De asemenea, compania participa la realizarea sistemului de incalzire pe baza de biomasa la cladirile publice din orasul Borsec (Harghita), dar si la executia retelei de canalizare si constructia de statii de epurare in localitatile Beta, Taietura si Dobeni (comuna Mugeni, Harghita).
"Activam preponderent pe segmentul lucrarilor publice. Criza de energie si inceputul razboiului au adus o perturbare puternica, in prima parte a anului 2022, in ceea ce priveste aprovizionarea cu materialele necesare lucrarilor. Este un lucru bun ca s-au luat masuri, din partea guvernului, pentru a compensa cresterile drastice la materiale care au avut loc in acel interval. Pe parcursul anilor 2021 si 2022, legiuitorul a adoptat o serie de acte normative (OG nr. 15/ 2021, OUG nr. 47/ 2022 si OUG nr. 64/ 2022) menite sa sprijine antreprenorii/ executantii prin reglementarea unor mecanisme de ajustare a pretului contractelor si astfel, in prezent, avem niste formule aplicabile la depunerea situatiilor de lucrari si a facturilor care compenseaza cresterea preturilor de aprovizionare aparute pe parcursul derularii proiectelor. Acest lucru ne da siguranta in derularea contractelor si face lucrul cu statul mai rentabil", a declarat Pakot Ferenc, directorul executiv al companiei Termolang.
 
 
Planuri de digitalizare si extindere a expertizei de lucrari
Conducerea Termolang are in plan sa acceseze fonduri europene pentru digitalizare, in cadrul apelului de proiecte programat a se incheia in iunie 2023. De asemenea, compania a semnat un contract pe fonduri europene pentru achizitia de utilaje de constructii.
Planurile pe termen scurt si mediu ale Termolang mai includ dezvoltarea pe segmentul de foraje orizontale pentru retele, dar si instruirea de specialisti mai ales in domeniul gazelor, unde compania are contractate numeroase proiecte.
Printre provocarile majore cu care se confrunta compania, in acest moment, se afla intarzierea platilor facturilor de catre autoritatile publice, dar si disponibilitatea personalului specializat.
"Statul este un platitor sigur, dar nu se stie exact cand plateste. De aceea, am creat o linie de credit pentru a ne putea plati furnizorii si subantreprenorii. Pentru inginerii nostri, manageri de proiect, am creat un sistem de motivatie la salariu, insa cel mai greu este sa dezvoltam numarul echipelor de executie pe teren. Am creat un cerc de subantreprenori care, pe parcurs, ne-au dat votul lor incredere si am reusit sa-i formam pe «chipul nostru». Cheia succesului a fost sa-i tratam omeneste", a precizat Pakot Ferenc.
In ceea ce priveste preturile, managerul Termolang estimeaza ca acestea s-au stabilizat si ca vor continua sa creasca, dar in ritm lent si previzibil, la fel ca inainte de pandemie, cu o medie de cel mult 5% pe an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
FRONTALE
Ubitech
MAKITA
noark
BALTIC
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica