Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - DAC Architecture: Proiectele de case pasive nu sunt conditionate de forma anvelopei
DAC Architecture: Proiectele de case pasive nu sunt conditionate de forma anvelopei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 21 Nov 2011 15:10
Daniel Tabacaru, singurul arhitect roman autorizat de Passivhaus Institut (din Darmstadt - Germania) pentru proiectarea de case pasive, a sustinut - in cadrul expo-conferintei Renexpo South-East Europe ce a avut loc in perioada 9 - 11 noiembrie 2011, la Sala Palatului (din Bucuresti) - doua prezentari relevante pentru directiile de dezvoltare a conceptului de casa pasiva in Romania. Arhitectul a fost conferentiar in cadrul unor sesiuni diferite, ce au vizat analiza principalelor politici de mediu utilizate in dezvoltarea arhitecturii sustenabile si prezentarea unor exemple de case pasive din Norvegia.
 
Daniel Tabacaru, manager al companiei DAC Architecture - Norvegia: "Pentru a primi certificatul de casa pasiva, una dintre principalele caracteristici ale locuintelor din Norvegia este ca 50% din energia utilizata de acestea sa provina din surse regenerabile. Avand in vedere climatul dificil din aceasta tara, in procesele de proiectare si constructie se pune un accent deosebit pe lucrarile de etanseizare. Astfel, inainte de finalizarea unei cladiri pasive (cand aceasta este executata «la rosu») este necesara realizarea unui control de etanseizare, deoarece acest moment al constructiei este ultimul in care se mai poate interveni in acest sens. La cladirile din lemn trebuie utilizate materiale pentru etanseizare inca din timpul edificarii, primul pas in acest sens fiind amplasarea unui cort in interiorul caruia se realizeaza casa pasiva in intregime, deoarece orice aversa sau infiltrare a apei poate distruge proiectul. Din punct de vedere arhitectural, proiectarea unei case pasive nu este conditionata in mod necesar de o forma rigida, data de anvelopante, pentru eliminarea puntilor termice. Daca procesul este realizat de un arhitect specializat, care sa gandeasca proiectul in ansamblu inainte de a fi initiat si in conformitate cu dorinta beneficiarului, forma anvelopei nu mai reprezinta o problema pentru arhitectura obiectivului, acesta putand fi proiectat in orice fel".
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
FRONTALE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
viarom
concelex
strabag nivel 1
rigips
leviatan
MAKITA
CDS
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander