Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - HILL International mizeaza pe o crestere semnificativa in domeniul consultantei
HILL International mizeaza pe o crestere semnificativa in domeniul consultantei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 16 Mar 2022 06:33
Hill International, companie ce asigura servicii de management de proiect si monitorizarea constructiilor de peste 20 de ani in Romania, isi bazeaza planurile de afaceri pentru anii urmatori pe perspectivele favorabile de dezvoltare pe care le are tara noastra. Tinand cont de momentul strategic de start al programarii 2021-2027 a fondurilor UE, dar mai ales semnarea si asumarea realizarii Planului National de Redresare si Rezilienta in Romania, dar si a Planului Economic de Investitii pentru Balcanii de Vest, conducerea Hill International estimeaza cresterea numarului de proiecte majore si de interes public la nivel regional, la un nivel comparabil cu primii ani dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Consultantii mizeaza pe dezvoltarea tuturor sectoarelor, cu focus pe infrastructura de sanatate si facilitati medicale (in era post-Covid), dar si pe infrastructura de transport, mediu, agricultura si energie si pe proiecte cu componente majore de digitalizare.
Hill International detine in Bucuresti un birou regional pentru toate tarile balcanice in care activeaza, de unde coordoneaza activitatea din Romania, Republica Moldova, Serbia, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru si Bosnia si Hertegovina.
Interviu cu Silvia Dulgheru (42 de ani), Director Business Development Europa si Asia Centrala, manager cu o experienta profesionala de 20 de ani pe piata de consultanta, si Panagiotis Methenitis (58 de ani), Vice-President and Managing Director Balkans, manager cu o experienta profesionala de 30 de ani pe piata de consultanta.
 
- Ce perspective de dezvoltare vedeti pentru activitatea din Romania, pe termen scurt si mediu?
- Romania accelereaza, in 2022, sub presiunea momentului si a cumulului de finantari si ne asteptam la o crestere semnificativa in domeniul consultantei. Estimarile din acest an depasesc pragurile conservatoare stabilite in ultimii doi ani si suntem increzatori ca se vor confirma. Daca se asigura un flux constant de proiecte complexe, vom conta si pe intoarcerea specialistilor nostri care, in ultimii 3-5 ani, au cautat sa se dezvolte in alte proiecte din regiuni mai dinamice. Dupa impactul Covid, multi prefera sa lucreze langa familie si vor beneficia de oportunitati cu aceste intensificari de finantari si cu limite impuse de 6-7 ani pentru contractarea fondurilor. Sectoarele in dezvoltare, mai ales digitalizarea, vor impacta pozitiv si nivelul de trai, prin asigurarea de conditii de munca la standarde internationale. Speram sa avem bucuria de a fi generatia care nu va mai fi nevoita sa isi pregateasca si sa depuna la numeroase ghisee celebrele dosare cu sina si ca va ajunge o gluma de folclor pentru generatiile viitoare.
 
 
Experienta noastra atat in tara, cat si in regiune, dar si in Europa de Vest, sau la nivel international - in tari dezvoltate - asigura premizele unei continue dezvoltari si adaptari la schimbarile si noile asteptari ale pietei, biroul din Bucuresti avand la dispozitie resursele companiei la nivel global pentru a sustine planul strategic de dezvoltare. Vom aduce in prim plan experienta companiei in energie regenerabila, centre de date si vom continua sa fim un partener strategic al autoritatilor centrale si locale atat pentru pregatirea produselor si accesarea finantarilor, cat si pentru realizarea acestora, respectand una din devizele Hill International: „calitate, in timpul si in bugetul propus”.
 
 
- La ce proiecte lucrati in aceasta perioada si ce servicii implica?
- Portofoliul Hill International este diversificat si complex, acoperind o multitudine de servicii de management de proiect sau monitorizarea constructiilor. In Romania si in regiunea Balcanilor acoperim orice tip de infrastructura: transport major (autostrazi, cai ferate, aeroporturi), mediu (apa, canalizare, deseuri, schimbari climatice), cladiri (publice si rezidentiale, hoteluri si centre comerciale, centre de date, dezvoltare urbana si marina), proiecte pentru eficienta energica, transmisie electrica, coridoare de gaz si statii, industrie usoara si, de asemenea, pentru identificarea de solutii pentru industria IT menite sa raspunda cererii tot mai mari de stocare a datelor. Suntem mandri de fiecare proiect in parte si importanta lui pentru comunitatea pe care o va deservi ne face sa ne asumam responsabilitatea realizarii lor in timp, la standardele internationale de calitate si in limita bugetelor aprobate. Recunoastem ca ne este relativ greu sa listam aici anumite proiecte, pentru echipele noastre, peste 3.000 de profesionisti aflati in 39 de tari dintre care peste 550 in intreaga Europa - fiecare proiect este special. Suntem mandri de implicarea noastra in unele dintre cele mai mari proiecte in implementare in Europa, cum ar fi: statia de epurare de la Glina, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Galati, linia de cale ferata Route 10 din Kosovo, proiectul Hellinikon din Grecia - cel mai mare proiect de reregenerare urbana din Europa, linia de metrou numarul 4 din Atena, moscheea din Nur-Sultan - cea mai mare din Asia Centrala, biroul Natiunilor Unite din Geneva, noul aeroport din Kastelli, insula Creta, dar si numeroase investitii private pentru dezvoltarea de hoteluri, cladiri rezidentiale, centre comerciale, birouri sau proiecte industriale.
 
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Hill International este un partener strategic pentru multe alte companii din tara si din regiune si ne-am pozitionat ca lider in managementul de proiect al programelor majore, prin urmare se vor continua astfel de parteneriate strategice, asocieri pentru proiecte majore. Echipa din Romania este parte integranta si chiar coordoneaza echipele din regiune si impreuna cu acestea impartim resursele. Cu toate acestea, avand in vedere deschiderea de noi piete, compania investeste constant in oameni si pregatirea acestora, dar si in atragerea de noi talente, tineri absolventi interesati de dezoltarea unei cariere intr-un mediu propice.
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in Romania?
- Intensificarea lansarii si contractarii de proiecte din ultimii doi ani a redus numarul expertilor seniori necesari mentinerii unor standarde de calitate, dar fiecare companie are in reteaua apropiata colaboratori pentru care adapteaza strategia de dezvoltare; acesti oameni sunt resursa cea mai importanta si de rezultatul muncii lor depinde atat succesul proiectelor cat si al companiei. Piata de consultanta, si implicit, compania noastra, urmareste cu interes mentinerea scutirii de taxe pentru sectorul de constructii in contextul proiectelor din cadrul Planul National de Redresare si Rezilienta, care poate avea impact considerabil in previziunile de cost si asteptarile expertilor implicati, care beneficiaza de aceste scutiri sub alte programe de finantare.
In ceea ce priveste inflatia, o alta problema a momentului, din pacate, multe din licitatiile curente au bugetele propuse si aprobate cu 2-3 ani in urma si nu corespund realitatii dupa criza de echipamente post-Covid si nu tin cont de posibile ajustari pentru a acoperi cresterile de preturi pentru materiale si energie. Sunt, in continuare, firme care prefera sa mearga in pierdere si sa participe la astfel de licitatii, dar calitatea scade atat la servicii, cat si din punct de vedere tehnologic, ceea ce va impacta negativ alinierea la cel putin unul din componentele majore din PNRR, si anume digitalizarea.
 
 
O alta dificultate vedem in interesul scazut pentru studiile relevante, coroborat cu intarzierea institutiilor statului de a deschide posibilitatea accesarii atestatelor si autorizatiilor corespunzatoare, care limiteaza dezvoltarea unor tinere resurse in acelasi timp cu trecerea in pragul de pensionare a celor mai experimentati ingineri. In acest context, nu se asigura un transfer de cunostinte in timp real. Aici incercam sa intervenim si noi si sa preluam ingineri tineri, care sa se formeze la locul de munca si pe care sa ii sustinem prin completarea studiilor necesare si specializarea in domeniile in care exceleaza.
 
- Ce programe si proiecte derulati, pentru pregatirea specialistilor?
- Hill International detine Hill University, un program amplu de studii, instruiri, sustinere de examene in domeniul constructiilor, asigurand legatura si facilitarea obtinerii unor certificate recunoscute international. Pe langa aceste studii tehnice, angajatii si colaboratorii Hill International au la dispozitie o multitudine de programe de dezvoltare personala. Compania sustine un mediu academic de performanta, se asigura burse si participarea la instruiri atat interne, cat si externe. Totodata, compania respecta standardele internationale pentru etica si profesionalism si asigura instruire in vederea intelegerii si respectarii legislatiei internationale in ceea ce priveste anti-coruptia, protejarea datelor cu caracter personal si informatice, respectarea mediului inconjurator si a sanatatii si securitatii in munca. In ultimii ani, Hill International a fost votat de angajati ca un angajator de top, iar Comitetul pentru Diversitate din cadrul firmei este activ atat pentru sustinerea angajatilor, cat si a comunitatilor din care fac parte acestia, asigurand participarea la diverse programe sociale si de excelenta. Manageri si experti Hill participa, in mod constant, la diverse conferinte de profil pentru incurajarea tinerilor si sunt membri in consilii de administrare a diverselor institutiii si centre de profil.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
AED
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
GEWISS
SSAB
DRS
MAKITA
SIGM
VEGO
Ubitech
BogArt
theda mar
konsent
Arduro
rigips
Acvatot 2019
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EURO BUILD
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<