Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - IASI: Cubicon si Mansart proiecteaza noul Institut Regional de 350 milioane euro
IASI: Cubicon si Mansart proiecteaza noul Institut Regional de 350 milioane euro
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2021 09:41
Asocierea formata din companiile Cubicon Invest, din Baia Mare, si Mansart Corporate - Targu Mures va realiza lucrarile de proiectare pentru "Construirea si dotarea Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara Iasi", investitie estimata la circa 350 de milioane de euro. Contractul, in valoare de 2,26 milioane de lei (fara TVA) a fost semnat ieri de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, si de reprezentantii asocierii castigatoare.
Aceasta trebuie sa realizeze studiul de fezabilitate si documentatiile tehnice de obtinere a avizelor si autorizatiei de executie, termenul de finalizare a acestora fiind stabilit la 4 luni.
"Pentru echipa de la Consiliul Judetean, concretizarea proiectului Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara a fost de la inceput o prioritate. Aceasta unitate medicala reprezinta o nevoie reala si urgenta a comunitatii, avand in vedere ca incidenta bolilor cardiovasculare este pe primul loc in Moldova. Suntem dedicati acestui proiect major si imi doresc aceeasi implicare de la toti partenerii cu care vom lucra pentru a-l transforma in realitate", a declarat Costel Alexe.
"Institutul Regional de Medicina Cardiovasculara, pe care l-am gandit impreuna cu colegii nostri si cu administratia Consiliului Judetean, este unul fara echivalent in Romania pentru ca vor fi in jur de 27 de departamente, iar sapte dintre ele nu mai exista in tara noastra la ora actuala. Va fi un spital al viitorului, care ar trebui sa fie modern si peste o suta de ani de acum inainte", a precizat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi, prof.dr. Grigore Tinica.
"Ne bucuram ca putem face parte dintr-un proiect de o asemenea anvergura. Cunoastem cat este de important pentru comunitatea ieseana si nu numai si suntem convinsi ca va avea un impact major pentru sistemul medical din Romania. Ne vom da silinta sa realizam un proiect foarte bun si ne-am asumat sa ne incadram in termene", a spus, la randul sau, Ovidiu Ionut Neagu, reprezentantul asocierii castigatoare.
Noul spital de boli cardiovasculare va fi construit in comuna Miroslava, pe un teren de 12 ha, si va avea aproximativ 430 de paturi, urmand a fi un "holding" de spitale si clinici care vor concura la tratamentul bolilor cardiovasculare, a recuperarii cardiologice, precum si alte activitati. Unitatea va cuprinde: ambulatoriu si triaj primire urgente, clinici de chirurghie cardiovasculara pentru adulti, de chirurghie infantila, de cardiologie, de preventie si recuperare cardiovasculara si de ingrijiri paleative cardiovasculare. Complexul va mai include farmacii aferente fiecarei clinici, o biblioteca cu 2-3 sali de studiu, sali de conferinte, laboratoare de analize si alte investigatii necesare bolnavilor, policlinica, sali de studiu pentru studentii in practica, hotel pentru bolnavii veniti in tratament din alte zone ale tarii sau strainatate, cantina pentru spital/ restaurant vizitatori, garaj auto/ elicopter, grup administrativ, atelier de dezinfectie, dotare aparatura de ultima generatie/ ambulante si elicopter, spalatorie etc.
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ness project
EDIT-Structural
CDS
Arduro
viarom
quadratum
siniat
noark
leviatan
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
BogArt
konsent
SIGM
concelex
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander