Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Noul Bauhaus european vizeaza armonia intre durabilitate si nevoia de emisii reduse
Noul Bauhaus european vizeaza armonia intre durabilitate si nevoia de emisii reduse
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2021 06:17
In perioada 2021-2022 vor fi alocate aproximativ 85 milioane de euro proiectelor legate de noul Bauhaus european din cadrul programelor UE. Multe alte programe ale UE vor integra noul Bauhaus european ca element de context sau ca prioritate, fara un buget specific predefinit, arata o comunicare recenta a Comisiei Europene.
Finantarea va proveni din diferite programe ale UE, inclusiv programul Orizont Europa pentru cercetare si inovare (in special misiunile Orizont Europa), programul LIFE pentru mediu si politici climatice si Fondul european de dezvoltare regionala. Mai mult, Comisia va invita statele membre sa utilizeze valorile fundamentale ale noului Bauhaus european in strategiile lor de dezvoltare teritoriala si socioeconomica si sa mobilizeze partile relevante ale planurilor lor de redresare si rezilienta, precum si programele din cadrul politicii de coeziune pentru a construi un viitor mai bun pentru toti.
Noul Bauhaus european aduce o dimensiune culturala si creativa Pactului verde european, cu scopul de a demonstra modul in care inovarea durabila ofera experiente concrete si pozitive in viata cotidiana.
"Noul Bauhaus european combina viziunea majora a Pactului verde european cu o schimbare concreta pe teren. Este vorba de o schimbare care ne imbunatateste viata de zi cu zi si pe care oamenii o pot atinge si simti - in materie de cladiri, spatii publice, dar si moda sau mobilier. Noul Bauhaus european vizeaza crearea unui nou stil de viata care sa coreleze durabilitatea cu un design de calitate, care sa genereze emisii mai mici de carbon si care sa fie incluziv si accesibil pentru toti", a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene.
Comisia va institui un laborator al noului Bauhaus european: un „grup de reflectie si de lucru” menit sa co-creeze, sa realizeze prototipuri si sa testeze noi instrumente, solutii si recomandari de politica. Laboratorul va continua spiritul de colaborare al miscarii, care reuneste diferite categorii sociale si se adreseaza societatii, industriei si politicii pentru a conecta oamenii si a gasi noi modalitati de a crea impreuna.
Comunicarea se inspira din contributiile primite in timpul fazei de co-proiectare, care s-a desfasurat in perioada ianuarie-iulie, in cadrul careia Comisia a primit peste 2.000 de contributii din intreaga Europa si din afara acesteia.
 
Promovarea unei miscari in crestere
In ianuarie 2021, a fost lansata faza de co-proiectare a noului Bauhaus european pentru a identifica si a reflecta asupra solutiilor estetice, durabile si favorabile incluziunii pentru spatiile de locuit si pentru a contribui la realizarea Pactului verde european. In prima etapa de elaborare, toti participantii au fost invitati sa se alature unei conversatii pentru a regandi modul in care convietuim. Aceste schimburi au fost integrate in comunicarea privind noul Bauhaus european, adoptata de Comisie.
Co-crearea va ramane esentiala si va evolua in lumina primelor rezultate concrete, prin evaluari si revizuiri. Prin urmare, Comisia va aprofunda in continuare colaborarea cu comunitatea in crestere a noului Bauhaus european formata din persoanele, organizatiile si autoritatile implicate.
"Prin corelarea stiintei si a inovarii cu arta si cultura si prin adoptarea unei abordari holistice, noul Bauhaus european va crea solutii care nu sunt doar durabile si inovatoare, ci si accesibile, abordabile financiar si vitale pentru noi toti", a comentat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.
Miscarea se inspira, de asemenea, din locuri si proiecte europene frumoase, durabile si favorabile incluziunii. Primele premii legate de noul Bauhaus european sarbatoresc aceste realizari, acordand trofee pentru zece categorii, de la „produse si stil de viata”, la „locuri reinventate pentru a ne intalni si a impartasi experiente”. Componenta „Staruri in devenire ale noului Bauhaus european”, deschisa exclusiv persoanelor cu varsta sub 30 de ani, sprijina si incurajeaza tanara generatie sa dezvolte in continuare idei noi si concepte interesante. Castigatorii vor primi premiile in cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor, care va avea loc la 16 septembrie.
"Prin abordarea sa transdisciplinara si participativa, noul Bauhaus european consolideaza rolul comunitatilor locale si regionale, al industriilor, al inovatorilor si al spiritului creativ care conlucreaza pentru imbunatatirea calitatii vietii. Politica de coeziune va transforma noile idei in actiuni la nivel local", a subliniat Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMAUTODESKjungheinrichVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
hilti
leviatan
Acvatot 2019
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hidroplasto
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
bienala
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere