Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Revitalizari Rurale, expozitia care deschide Bienala Nationala de Arhitectura 2023
Revitalizari Rurale, expozitia care deschide Bienala Nationala de Arhitectura 2023
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 08 Sep 2023 12:13
Uniunea Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta marti, 12 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expozitiei REVITALIZARI RURALE, arhitect Köllő Miklós & Studio LARIX.
Aceasta expozitie deschide evenimentele Bienalei Nationale de Arhitectura 2023, desfasurata sub deviza IMPREUNA, aflata la a XV-a editie.
Proiectele pe care Uniunea Arhitectilor din Romania le prezinta in aceasta expozitie reprezinta o tendinta puternica a arhitecturii romanesti contemporane si evidentiaza interesul special si o noua formula de abordare a arhitecturii rurale de catre arhitectura culta.
Arhitectul Köllő Miklós si Studio Larix sunt unii dintre reprezentantii de frunte ai acestui curent de gandire si atitudine fata de satul romanesc pe care, in primul rand, il iubesc in toata complexitatea sa, il respecta ca peisaj uman, natural si cultural si il readuc la viata prin prisma experientelor lor intelectuale si sentimentale.
Iata cum isi defineste arhitectul abordarea sa si arhitectura pe care o practica:
„Arhitectura nu inseamna doar amenajare functionala, nu inseamna doar rezultatul unor solutii ingineresti si viziuni artistice, ci si actiune sociala, culturala si politica.
…Casa noastra este caminul unei familii de intelectuali care a experimentat modul de viata urban, dar a ales satul si …lucrarea unui arhitect care… este indragostit de spatiile largi care corespund si curg dintr-unul in altul...
Imi place sa folosesc numai materiale naturale. Este adevarat, ele nu se comporta perfect ca cele sintetice, dar imbatranesc frumos si sunt recunoscatoare pentru ingrijirea primita. Pot accepta si deteriorarea lor, caci astfel se transforma, de fapt, in capsule ale timpului.
O casa taraneasca bine construita prezinta foarte multe solutii sofisticate. Casa intoarce spatele la vant, pe latura din spate nu se fac ferestre - cu exceptia celei de la camara. Acoperisul se intinde mult peste prispa, facand umbra vara, dar permitand soarelui sa patrunda sub streasina iarna. Privindu-le astazi, evident ca nu functioneaza perfect aceste case, dar am vrut sa pastrez vii, profitand si de avantajele oferite de ingineria moderna, ecologica, din zilele noastre”.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Noua Galerie, in perioada 12 septembrie - 5 octombrie 2023, de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Parteneri media ai BNA 2023: Agenda Constructiilor, Spatiul Construit, Arena Constructiilor, Modernism, Oameni si companii, De-a Arhitectura, Muzeul Municipiului Bucuresti, Radio France Internationale, Igloo, The Institute, Revista Constructiilor, Matek
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
MAKITA
concelex
theda mar
quadratum
noark
CDS
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander