Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - ANALIZA - Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2021

Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2021
Analiza pietei de materiale pentru finisaje pe anul 2021
PDF, 6 pag A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU FINISARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 24 feb 2021
Sumar: click aici
Evolutii eterogene pe o piata de finisaje evaluata la 1,5 miliarde euro
Piata materialelor de constructii utilizate la finisaje inregistreaza o valoare anuala de circa 1,5 miliarde euro, potrivit calculelor realizate de Agenda Constructiilor pe baza rezultatelor financiare ale companiilor din domeniu si datelor disponibile pentru fiecare sector in parte (lacuri/ vopsele, placi ceramice, adezivi pentru finisaje, sape si sisteme pentru pardoseli, piatra naturala si gips-carton). Cererea locala de produse din toate aceste categorii s-a inscris pe un trend crescator in 2020, in special datorita proiectelor demarate in anii anteriori si care au ajuns in etape finale de executie. In 2021, activitatea din sector va fi afectata de amanarea startului noilor proiecte care erau programate pentru prima jumatate a anului trecut, inclusiv in perioada de lockdown, care isi va produce efectele reale, insa, cel mai probabil in 2022, cand poate fi asteptat un an de stagnare sau chiar de scadere a cererii de materiale pentru finisaje. Evolutia din acest an se prefigureaza a fi pozitiva, dar sub dinamica inregistrata in anii anteriori.
Cererea din 2021 ar mai putea fi influentata pozitiv de proiectele de renovari si modernizari, avand in vedere prognozele conform carora lucrul in sistem hibrid devine normal. Totusi, sectorul va suferi, in urmatorii cativa ani, de pe urma reticentei marilor dezvoltatori de centre comerciale si spatii de birouri de a dezvolta noi proiecte, acestia urmand a-si indrepta investitiile preponderent catre modernizarea si reconfigurarea celor existente, pentru a le alinia noilor exigente privind siguranta sanitara. In ceea ce priveste constructiile noi, cererea de materiale pentru finisaje va fi sustinuta mai ales de proiectele logistice/ industriale si de cele din domeniul rezidential.
O tendinta majora remarcata in ultimii doi-trei ani in sectorul materialelor pentru finisaje este reprezentata de cresterea lenta, dar constanta, a preferintei clientilor finali, in special, dar si a dezvoltatorilor pentru achizitia de materiale din game premium (in special in ceea ce priveste produsele decorative). Totodata, piata proiectelor de reabilitare termica ramane una de volum, in care achizitiile se fac, in continuare, pe considerente de pret.
O alta tendinta recent remarcata in domeniu este orientarea producatorilor catre fabricatia de termosisteme, solutii integrate de izolatii si finisaje compatibile si care cresc performanta energetica a acestora si, implicit calitatea produsului final, eliminand o mare parte a erorilor de montaj.
In 2021, operatorii de pe piata materialelor pentru finisaje estimeaza evolutii moderate ale business-urilor, avand in vedere incertitudinea generata de perioada din 2020 in care nu au fost demarate noi proiecte, dar si incetinirea ritmului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte. Totusi, potentialul de crestere a volumului lucrarilor de renovare, ce va genera o cerere semnificativa de materiale pentru finisare, este apreciat la o valoare de circa 15 miliarde euro.
Analiza mai include informatii prezentate defalcat referitoare la pietele de adezivi/ mortare uscate, lacuri/vopsele, placi ceramice si gips-carton. Datele sunt completate de opinii ale managerilor unor companii de referinta in domeniu, precum Selena (Euro MGA), Lindec Romania, Policolor, Fabryo Corporation, Hornbach Romania, Lasselsberger Ceramics Romania, Delta Studio, Etex Building Performance si Saint-Gobain.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru finisaje (adezivi/ mortare uscate, lacuri/vopsele, placi ceramice, piatra naturala, tavane casetate, placi din gips-carton, sisteme pentru pardoseli).
 
Informatii suplimentare:
 
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru finisaje va fi disponibila in primul trimestru al anului 2022.
 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGTotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
BogArt
GEWISS
ELECTROGRUP
MCA
leviatan
DRS
rigips
EDIT-Structural
strabag nivel 1
VEGO
EURO BUILD
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
Arduro
SIGM
theda mar
concelex
noark
Acvatot 2019
AED
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<