Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Ianuarie 2025
Home - ANALIZA - Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2020

Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2020
Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2020
PDF, 6 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SOFTWARE & SOLUTII DIGITALIZARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 20 oct 2020
Sumar: click aici
Digitalizarea in constructii este viitorul, nu exista alta alternativa
A patra revolutie tehnologica, digitalizarea, isi pune tot mai mult amprenta pe industria constructiilor. Proiectele nu mai pot fi concepute si realizate fara utilizarea de instrumente informatice, aplicatii software de proiectare, estimare, planificare si control, comunicare si gestiune electronica a datelor si informatiilor etc. si fara conlucrarea dintre aceste instrumente. Desi piata ofera o multitudine de aplicatii software care pot contribui la succesul unui proiect de constructii, ceea ce face ca un proiect sa fie de succes este utilizarea corecta, procedurata a acestora de catre toti membrii echipei multidisciplinare de proiect. Informatia generata de acest complex de aplicatii trebuie gestionata corespunzator, captata si utilizata pe intreg ciclul de viata al constructiei, inclusiv in faza de operare, mentenanta si post-utilizare a constructiei. Un rol critic este jucat de inter-operabilitatea formatelor in care se genereaza informatia, astfel incat datele sa poata fi prelucrate cu usurinta dintr-un format in altul, generand, in acest mod, valoare adaugata.
De departe tehnologia care va revolutiona sectorul constructiilor este Building Information Modeling (BIM). Popularitatea conceptului creste tot mai mult in Romania, ca urmare a majorarii ponderii folosirii acestuia in tarile cu economii avansate, in unele dintre acestea fiind deja parte a standardelor obligatorii pentru constructii. Beneficiile BIM provin in principal din faptul ca BIM inseamna un mai bun mod de management al informatiei in investitii si nu doar o modelare 3D a proiectului sau constructiei.
In 2021-2022, Romania ar trebui sa legifereze si sa adopte modul de lucru colaborativ BIM la nivel public, o linie de finantare pentru achizitia de software si instruirea personalului fiind in curs de elaborare la nivel european. Specialistii din domeniul proiectarii BIM din Romania sunt de parere ca, in primul rand, la nivel legislativ ar trebui impusa printr-o Hotarare de Guvern sau lege, utilizarea BIM in cadrul proiectelor publice cu buget de la o anumita valoare in sus, asa cum s-a facut in Marea Britanie in 2016. Aceasta trebuie coroborata, apoi, cu un standard BIM national, care sa creeze framework-ul de predabile, de responsabilitati, nivelul de informatie necesar, platforma de lucru comuna, inclusiv dictionarul de termeni folositi. Totodata, modul de a participa la licitatiile publice trebuie schimbat, pentru a permite acestui nou tip de proces sa reduca birocratia si timpii necesari realizarii si evaluarii documentatiilor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de software pentru proiectare si constructii.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de software pentru proiectare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
AED
theda mar
Acvatot 2019
EDIT-Structural
DRS
Arduro
concelex
VEGO
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
EURO BUILD
SSAB
leviatan
GEWISS
Ubitech
quadratum
CDS
ELECTROGRUP
noark
konsent
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<