Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - ANALIZA - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2021

Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2021
Analiza pietei de software pentru proiectare si arhitectura pe anul 2021
PDF, 10 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SOFTWARE & SOLUTII DIGITALIZARE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 29 oct 2021
Sumar: click aici
Companiile romanesti majoreaza investitiile in transformare digitala
Aproape 45% din companiile romanesti au facut investitii in digitalizare in timpul pandemiei. In mai mult de jumatate din cazuri (61,2%) sumele alocate automatizarii proceselor au fost de sub 1.000 de euro, in restul situatiilor sumele fiind cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro (27,2%) si peste 3.000 de euro (11,6%), arata rezultatele unui studiu realizat de CIEL Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de software pentru antreprenori. Chiar daca sumele nu sunt foarte mari, tendinta este evident una ascendenta, in conditiile in care ultimul raport DESI (Digital Economic and Society Index) comunicat de Comisia Europeana, in iunie 2020, plasa Romania pe locul 26 din cele 28 de state membre UE la capitolul digitalizare atat in sistemul public, cat si cel privat. Raportul sustinea, totusi, ca tara noastra are un potential urias la acest capitol, dar ca digitalizarea Romaniei trebuie sa inceapa cu informarea si educatia jucatorilor relevanti.
In ultimii doi ani, in contextul pandemiei, digitalizarea a devenit un subiect de interes tot mai mare si pentru sectoarele traditional conservatoare, iar industria de constructii este presata mai mult ca oricand sa adopte noile instrumente digitale. Adoptarea la scara tot mai larga a modului de lucru colaborativ BIM, dar si implementarea de platforme CRM, de Project Management si Estimation, softurile de analiza predictiva (Big Data, Predictive Analytics), Internet-of-Things sau printarea 3D, toate au capatat noi valente in perioada pandemiei, iar utilizarea acestora se va intensifica si in intervalul urmator. Digitalizarea sectorului de constructii a inceput deja, multe companii alocand resurse, financiare si umane, in aceasta directie. Beneficiile sunt, in mare, cunoscute pe piata si solutii tot mai specifice, dedicate, devin din ce in ce mai populare.
Principalele impedimente in digitalizarea sectorului de constructii raman cele legate de costuri si de resursa umana calificata. O solutie la aceste probleme o va constitui, insa, lansarea in cadrul PNRR a apelului de finantare pentru digitalizarea IMM-urilor, prin care vor fi pusi la dispozitia companiilor non-IT peste 300 de milioane de euro pentru transformarea digitala, finantare la care vor avea acces inclusiv societatile de constructii. Fondurile pot fi solicitate pentru achizitia de software, pregatirea profesionala a angajatilor si pentru consultanta de specialitate.
Peste toate acestea, pandemia persista si impune dinamizarea investitiilor publice/private pentru recuperare economica. Revin investitiile in noi dezvoltari de proiecte de birouri, rezidentiale, industriale/logistice si retail, alte noi oportunitati urmand a fi date de investitiile prevazute in PNRR.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii furnizoare de software pentru proiectare si constructii.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de software pentru proiectare si constructii va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
leviatan
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
theda mar
BALTIC
rigips
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
grundfos
viarom
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu