Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Revista Fereastra editia nr. 164 (Ianuarei/Februarie 2022)

Revista Fereastra editia nr. 164 (Ianuarei/Februarie 2022)
Revista Fereastra editia nr. 164 (Ianuarei/Februarie 2022)
PDF, 55 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 16 feb 2022
Sumar: click aici
ACTUALITATENEWS
PPTT - eforturi de imbunatatire a legislatiei si sustinere a specializarii
PPTT struggles to improve legislation and support specialization
 
EVENIMENT,EVENT
EURO-Fereastra marcheaza din nou tendintele predominante ale pietei
EURO-Fereastra conference marks the predominant market trends

ANALIZAANALYSIS
Sistemele din PVC sunt preferate pe piata, indiferent de pretul acestora
PVC profiles preferred on the market, regardless of the price
Majorare de 9% estimata in 2022 pentru productia de tamplarie din PVC
Increase of 9% estimated in 2022 for PVC joinery production

 
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Ianuarie-Februarie 2022 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii companiilor din sectorul furnizarii de sisteme din PVC, servicii de infoliere si vopsire sau armaturi metalice si din domeniul productiei de tamplarie din PVC si elemente conexe. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice. 
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei este reprezentat de un reportaj realizat cu aportul Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), care si-a pus puternic amprenta asupra dezvoltarii bransei de ferestre din Romania. Materialul include date referitoare la actiunile organizatiei patronale pentru imbunatatirea legislatiei din domeniu si sustinere a specializarii
Urmatorul articol este tot un reportaj, realizat in urma celei de-a patra editii din anul recent incheiat a videoconferintei EURO-Fereastra - Piata de profil se adapteaza noilor tendinte, ce a avut loc pe 9 decembrie 2021. La eveniment au participat Valentin Petrescu (Presedintele PPTT), Razvan Gabriel Popa (Director Executiv, Alusystem), Paul Chipriean (Head of Window Solutions, REHAU Romania), Hubert Nuckowski (Managing Director, Aluprof System Romania), Dragos Matei (Director General, AGC Flat Glass), Virgil Lixandru (Sales Manager, Somfy Romania & Moldova) si Katarína Gajdova (Market Analyst, Interconnection Consulting Group, Austria), cu o prezentare inregistrata. Printre tematicile abordate s-au aflat transformarea digitala accelerata de pandemia Covid-19, sunstenabilitatea, calitatea produselor finite etc. De asemenea, montajul corect al tamplariei termoizolante s-a constituit in principalul subiect abordat de expertii care au fost invitati la conferinta. Editia din decembrie 2021 a EURO-Fereastra s-a axat pe o tematica generala, vizand retrospectiva celui de-al doilea an pandemic, perspectivele pentru urmatoarele 12 luni, precum si impactul pe care actuala politica internationala axata pe anularea emisiilor de dioxid de carbon il va exercita asupra evolutiei industriei de tamplarie termoizolanta din Romania. Conform datelor prezentate, piata locala de tamplarie termoizolanta, evaluata la circa 800 de milioane de euro in 2020, a inregistrat un declin usor, de circa 1%, in 2021, activitatea de anul trecut datorandu-se preponderent renovarilor. Din 2022 evolutia din domeniu ar urma sa se reia, pana in 2024 fiind estimata o crestere anuala de circa 2,9%. In acest scenariu, piata de tamplarie din Romania va depasi, in 2024, pragul de 850 de milioane de euro, corespunzator unor livrari de 5,2 milioane de unitati de ferestre.
 
Estimari de crestere pe piata tamplariei de PVC, in 2022
Primul material de la rubrica de analiza prezinta un nou studiu realizat de redactia Fereastra pe segmentul furnizorilor de sisteme din PVC, care domina, in continuare, cererea de tamplarie termoizolanta din Romania. Analiza include si date referitoare la operatiunile de import/ export, precum si opinii ale managerilor unor furnizori reprezentativi de sisteme din PVC, precum Deceuninck Romania, Gealan Romania, New House Design Project, Profine Romania, Rehau Window Solutions (WS) Romania, VEKA, Alfa Best Real Line/ Ecosfera Plast, Cicavien/ Rebyrais Star, PMS International si Weiss Profil.
Cel de-al doilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de productie de ansambluri din PVC, segment estimat sa creasca cu circa 9% in 2022. Analiza cuprinde date specifice centralizate de la Eurostat,pe baza codurilor PRODCOM - importuri/ exporturi, estimari generale privind evolutia sectorului de constructii, cadru general, de la CNSP, precum si opinii ale reprezentantilor principalilor producatori de ansambluri din PVC activi pe piata locala, precum Casa Noastra (QFort), Bautech Plastic/ Kom-Acar Impex, Deco Plast, Gamma Axial, GIP Craiova, Izotec Group, Lipoplast, Marynk Ideea, Romserv Invest si Tamistef.
Editia Ianuarie-Februarie 2022 a revistei Fereastra include si un material Cover Story, care subliniaza valoarea marcii VBH in distributia de feronerie pentru tamplaria termoizolanta. Articolul include o prezentare succinta a companiei, cu rezultatele obtinute la nivel international, de grup, dar si in Romania, gama de produse comercializate la nivel national, o opinie a lui John Smits , CEO al VBH Holding, prezentarea profilului de montaj pentru zidarie dubla si fatade ventilate greenteQ V-FIXX, precum si un interviu cu Daniel Gavris, directorul general al VBH Romania, referitor la activitatea companiei in 2021 si perspectivele de dezvoltare in 2022 si in viitor.
La rubrica opinii, Radu Sirbu (Area Sales Manager, Noegel Befestigungstechnik), Dumitru Oancea (reprezentant Vexal), Florin Madar (fondator si director general, Temad), Mihai Cirimpei (administrator, Moderna Glaf), Enis Ibraim (director de productie, Alprof SA) si Stefan Ciocarlan (administrator, Jadex Trading) isi prezinta principalele realizari din 2021, precum si planurile pentru 2022.
Situatii eterogene ale companiilor din domeniul tamplariei
La sectiunea Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in 2021 si in primul trimestru din 2022, perioada influentata de evolutia actualei pandemii. Analiza subliniaza ca, prin accentuarea valului al cincilea, coroborat cu tensiunile politico-sociale, mai nou, geo-strategice si economice prelungite (criza pretului la energie), care sunt controlate cu dificultate de actualul Executiv, condus de Nicolae-Ionel Ciuca, impactul pandemiei la nivelul anului 2022 ar putea sa fie mai mare decat in anii anteriori. Sunt incluse date despre companiile Draglen, Reynaers, ROCA Industry (preluarea Eco Euro Doors), Siegenia, Somfy, dar si o analiza Mkor referitoare la piata sistemelor de acces automat.
Rubrica de Consultanta include un material referitor la congresul Rosenheimer Fenstertage 2021, ce a avut loc la finalul anului trecut, in format hibrid, si la care au participat 480 de experti. Motto-ul conferintei "Turbulent times" a fost de actualitate, indicand eforturile guvernului federal german si ale tuturor autoritatilor din statele membre ale UE de a implementa masuri sporite impotriva schimbarilor climatice. Sectiunea mai include alte doua articole distincte, unul pe tema calculului anvelopantelor si a problemelor curente in evaluarea fatadelor si celalalt referitor la designul algoritmic in proiectarea fatadelor-cortina.
Editia se incheie cu TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2022. Pe 4 pagini sunt listate cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat afaceri medii de circa 835 milioane de euro in intervalul 2018-2020, reprezentand 90% din piata de profil.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
noark
concelex
viarom
ERBASU CONSTRUCT
top 500
leviatan
top 500
top 500
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
quadratum
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
FRONTALE
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu