Agenda Constructiilor
Marti, 27 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ACCENTURE: 92% din directorii generali vor accelera investitiile in digitalizare
ACCENTURE: 92% din directorii generali vor accelera investitiile in digitalizare
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2020 05:39
Pe masura ce impactul Covid-19 se face tot mai resimtit, companiile se concentreaza pe redresare, insa doar cele care accelereaza transformarea digitala prin adoptarea unor tehnologii precum cloud, Inteligenta Artificiala, infrastructuri IT flexibile si operatiuni inteligente se vor afla in avangarda, arata cel mai recent studiu Accenture, “Is it Time for a Course Correction?”
Transformarea digitala este procesul de integrare a tehnologiilor digitale in toate ariile de business, ceea ce duce la o schimbare fundamentala a modului de operare si livrare a produselor si serviciilor. Transformarea digitala atrage dupa sine si o schimbare culturala si determina iesirea din confort a organizatiilor si a angajatilor lor.
Dintre directorii generali care au raspuns la studiul Accenture, 92% au declarat ca vor accelera investitiile in transformare digitala, iar 74% intentioneaza sa-si regandeasca complet procesele si modelele de operare pentru a se adapta mai usor la schimbari ce nu pot fi anticipate. In plus, 87% dintre respondenti au afirmat ca iau in calcul posibilitatea de a achizitiona companii insolvabile, proprietate intelectuala sau forta de munca talentata.
"Mai mult ca oricand, pe masura ce companiile se redreseaza, succesul competitiv va fi determinat de capacitatea lor de a prezice, a se pregati si de a raspunde. Companiile ar trebui sa aiba in vedere trei principii:
  • Schimbarea procesului decizional strategic: Revizuiti periodic ipotezele pe care le-ati facut cu privire la punctele critice, identificati lacunele de intelegere de la momentul definirii ipotezelor. Stabiliti care dintre actiuni trebuie atenuate, care accelerate si care sa continue conform planului initial. De asemenea, aveti in vedere daca este nevoie sa incetati anumite actiuni si sa porniti altele noi.
  • Redefinirea planurilor de investitii: Urmariti si actualizati permanent impactul deciziilor asupra contului de profit si pierdere precum si a creditelor si lichiditatilor. In cazul in care sunt identificate zone de supracapacitate, actualizati structurile de costuri, creand capacitati de investitii pentru zonele care au o probabilitate mai mare sa creasca in toate scenariile.
  • Automatizarea sistemelor de avertizare rapida: Investiti in sisteme de date de avertizare timpurie care monitorizeaza atent modul in care incertitudinile critice evolueaza in timp real, impactul lor asupra indicatorilor interni si modificarile care se impun fata de scenariul initial", explica expertii de la Accenture.
Conform studiului, exista o schimbare in ceea ce priveste frecventa lucrului de acasa. Astfel, 36% dintre angajati intentioneaza sa mareasca timpul de munca la distanta in viitor, in timp ce 53% dintre persoanele care nu au lucrat niciodata de acasa intentioneaza sa lucreze de la domiciliu mai des in viitor.
Comportamentul clientilor si al angajatilor este probabil sa se schimbe continuu pe masura ce criza evolueaza. Companiile trebuie sa inteleaga modul in care acest lucru le afecteaza activitatea in timp real si sa dezvolte capacitati si parteneriate pentru a explora mai eficient modalitatile de imbunatatire a situatiei, avertizeaza specialistii.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere