Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASW: Decizia implementarii unui sistem ERP trebuie luata intr-un moment favorabil
ASW: Decizia implementarii unui sistem ERP trebuie luata intr-un moment favorabil
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2021 09:49
Dezvoltarea si cresterea business-ului reprezinta cu siguranta obiective de baza ale companiei tale. Cu toate acestea, pe masura ce ele sunt atinse si organizatia se extinde, numarul resurselor necesare va creste, iar alocarea eficienta a acestora va devenit tot mai dificila.
Fie ca vorbim de oameni competenti si pasionati sau de sisteme puternice si inteligente, scalarea afacerii depinde de o utilizare productiva a tuturor partilor ce stau la baza unei companii. Multe dintre deciziile de cumparare si integrare cu privire la diferite software-uri vor influenta directiile organizatiei pe masura cresterii acesteia.
Inevitabil, compania va ajunge la un punct in care planificarea traditionala a resurselor va fi insuficienta, aparand astfel nevoia implementarii unui sistem ERP. Una dintre complexitatile integrarii unei astfel de solutii este legata de timp. Daca decizia este luata prea devreme, ea poate duce la cresterea confuziei in randul angajatilor si la scaderea productivitatii. Pe de alta parte, daca ea este amanata prea mult, exista riscul de a rata oportunitati considerabile de crestere a profiturilor.
Decizia implementarii unui sistem ERP trebuie luata astfel intr-un moment favorabil. Din fericire, exista cateva semne care evidentiaza nevoia integrarii unei solutii de acest timp. Printre ele se numara:
1. Lipsurile semnificative in comunicarea aspectelor legate de business din cauza datelor insuficiente
Comunicarea eficace atat cu echipele interne, cat si cu partenerii sau clientii este vitala pentru mentinerea unei afaceri de succes. Cu toate acestea, in perioadele de crestere, nerespectarea termenelor limita sau incetinirea fluxului proceselor reprezinta semne ale insuficientei la nivel tehnologic.
O solutie ERP va poate ajuta sa stocati, urmariti si gestionati cu usurinta toate datele relevante din cadrul companiei. Mai mult, accesul la acestea se poate realiza in timp real, sustinand astfel comunicarea cu privire la procesele vitale ale organizatiei.
2. Scaderea sau ratarea oportunitatilor de afaceri din cauza erorilor de documentare
Multe oportunitati de afaceri pot fi pierdute din cauza unei documentari necorespunzatoare sau a dificultatilor aparute in procesele curente de gestionare a datelor.
Sistemele ERP ofera instrumentele necesare pentru gestionarea eficienta a unui volum semnificativ de informatii, evitandu-se astfel pierderea profiturilor semnificative.
3. Diminuarea productivitatii angajatilor din cauza proceselor manuale
Pe masura ce compania ta creste, investitiile in software-uri si tehnologii noi vor trebui si ele amplificate. Cu toate acestea, in cazul in care va bazati pe multiple sisteme separate pentru toate procesele business-ului, exista riscul de a pierde din productivitatea angajatilor prin necesitatea acestora de a realiza manual diferite sarcini.
O solutie ERP elimina o mare parte din aceasta munca manuala si contribuie la integrarea nevoilor operationale intr-un sistem unic si puternic.
4. Nevoia de gestionare a unui volum mare de date in cadrul fiecarui departament
Daca succesul companiei tale se bazeaza pe gestionarea interdepartamentala a unor cantitati mari de informatii, atunci organizarea, urmarirea si garantarea accesibilitatii lor poate reprezenta o provocare semnificativa.
Sistemele ERP sunt capabile insa sa gestioneze, organizeze si integreze un volum ridicat de date. Mai mult, multe dintre solutii ofera un acces partajat pe roluri, garantand astfel accesul la informatii doar persoanelor care au nevoie de ele in desfasurarea activitatii. Acest nivel de securitate contribuie la protejarea integritatii datelor companiei, oferind in acelasi timp angajatilor instrumentele necesare pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor.
5. Imposibilitatea gestionarii proceselor de contabilitate cu ajutorul sistemelor actuale
Pentru a mentine marje de profit relevante, compania ta trebuie sa dispuna de sisteme si proceduri solide de contabilitate. Ele asigura mentinerea profitabilitatii afacerii pe parcursul dezvoltarii sale, necesitand insa resurse semnificative de timp si bani, care pot determina cresterea rapida a costurilor generale.
In cazul in care procesele de contabilitate devin din ce in ce mai complexe in fiecare luna, investitia intr-un sistem ERP poate rezolva aceasta problema. Cu ajutorul acestuia reduceti costurile implicate de ele si dezvoltati module de contabilitate personalizate. Mai mult, prin intermediul unui ERP puteti automatiza tranzactiile recurente, economisind astfel timp si bani.
6. Existenta unui consens la nivelul administratiei pentru implementarea unui sistem ERP
Implementarea unei solutii ERP reprezinta un efort complex, toate partile dintr-o companie fiind implicate in acest proces. De aceea, este important ca toti factorii de decizie din cadrul organizatiei sa recunoasca beneficiile pe care un astfel de software le ofera si sa ajunga la un acord cu privire la nevoile fundamentale de business pe care el le satisface.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
AED
SIGM
EDIT-Structural
DRS
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
ELECTROGRUP
CDS
ness project
konsent
leviatan
Arduro
viarom
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
BogArt
noark
VEGO

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<