Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITSOFTWARE: Granturi de pana la 500.000 de euro pentru IMM-urile din constructii
BITSOFTWARE: Granturi de pana la 500.000 de euro pentru IMM-urile din constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2022 14:27
Dezvoltarea afacerii existente poate fi semnificativ simplificata prin atragerea de fonduri europene nerambursabile. Prin programul POC 4.1.1 BIS, cu un buget de 360 milioane de euro, companiile de constructii pot primi acum sprijin din fonduri externe nerambursabile pentru:
(a) modernizarea/ echiparea/ racordul la utilitati publice/ eficienta energetica a infrastructurilor de tip cladiri specifice aferente capacitatilor de productie existente, precum si pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de productie;
(b) dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotari IT, inclusiv pentru eficienta energetica, necesare activitatii de productie.
Ajutorul financiar acordat este intre 45% si 75%, in functie de regiunea de dezvoltare. Granturile se acorda sub forma de ajutor de stat, cu o valoare cuprinsa intre 50.000 euro si 500.000 euro, in limita de maximum cinci ori cifra de afaceri neta realizata in exercitiul financiar 2021.
 
Cheltuieli eligibile
  • Cheltuieli pentru renovarea/modernizarea spatiilor de productie/servicii care fac obiectul cererii de finantare;
  • Dotari precum: utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu si fara montaj, inclusiv IT&C, tehnologii software, dotari independente;
  • Cheltuieli cu achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe, daca sunt in legatura cu obiectul cererii de finantare;
  • Cheltuieli cu achizitionarea de mijloace de transport auto care sunt necesare activitatii de productie/servicii, transport si distributie;
  • Cheltuieli cu achizitionarea de instalatii / echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie;
  • Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica - proiectare si inginerie;
  • Cheltuieli cu transformarea digitala - Active necorporale - achizitionarea de brevete, licente, marci comerciale, programe informatice, alte drepturi si active similare. Valoarea eligibila a activelor necorporale nu poate depasi 20% din valoarea eligibila a activelor corporale;
  • Taxa pe valoarea adaugata nedeductibila.
 
Solutii software dedicate industriei de constructii
Cu ajutorul solutiilor informatice de business de la BITSoftware se pot integra si automatiza toate procesele din companie. De peste 28 de ani, BITSoftware este expertul in solutii ERP, CRM, BI si WMS, cu implementari in peste 300 de companii, atat din Romania, cat si din strainatate. Solutiile BITSoftware acopera nevoi atat departamentale, cat si ale intregii companii cu solutiile sale ERP, CRM si WMS in cloud, avand si solutii software specifice pentru Retail, e-Facturare, solutii mobile SFA, solutii pentru industria de Constructii, solutii dedicate industriei de Servicii, solutii BI, gama de produse incluzand solutii software specifice pentru aproape toate industriile.
Solutiile ERP pot juca un rol fundamental in strategia tehnologica a companiilor din industria de constructii. SocrateERP inseamna un pas inainte atat in ceea ce priveste eficientizarea, cat si in tot ceea ce inseamna rezultate mai performante, resurse mai bine alocate, procese mai fluide.
In ultimii ani, SocrateERP a castigat tot mai mult teren in industria de constructii din Romania, clientii nostri beneficiind de functionalitati critice pentru sectorul constructiilor.
 
Controlul santierelor
Sefii de santier pot introduce si pot consulta in orice moment date in sistem, direct din santier. Cele mai importante informatii sunt cele privitoare la consumuri sau receptii de materiale pe proiecte, pontaje si utilaje. Veti sti in orice moment cand si cu ce materiale trebuie sa va aprovizionati pentru proiectele de constructii, astfel incat sa nu existe intarzieri.
 
Pontajul angajatilor direct de pe santier printr-o aplicatie mobila
SocratePontaje permite preluarea pontajelor de catre sefii de echipa sau sefii de santier direct pe mobil sau pe tableta pentru angajatii din subordine pe proiectele pe care le au in derulare, fiind disponibila introducerea orelor lucrate la nivel de faza si subfaza pentru maxim 3 zile (ziua anterioara, ziua prezenta si ziua urmatoare). Aplicatia foarte intuitiva si usor de folosit, functioneaza in mod online, cat si offline, are o interfata prietenoasa si este potrivita pentru companii de constructii indiferent de marime.
 
Urmarirea in timp real a proiectelor de constructii
Urmarirea proiectelor de constructii presupune urmarirea modului de realizare si stadiul fiecarui proiect. Asta inseamna ca pentru fiecare proiect exista in sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze si subfaze si pentru fiecare din acestea se urmaresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, faza, subfaza si activitate se poate genera un raport comparativ: previzionat versus realizat.
 
Urmarirea echipamentelor si a utilajelor
Echipamentele si utilajele sunt indispensabile in orice proiect de constructii. Tocmai de aceea este necesara o monitorizare a acestora, atat a timpului alocat pe proiect, faza sau subfaza, cat si a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj in parte se inregistreaza orele lucrate, consumul de motorina, precum si numarul de kilometri parcursi.
 
Sistem de raportare in timp real
Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din constructii isi pot urmari in timp real profitabilitatea, atat la nivel de proiect, cat si la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje si de transport realizate versus cele planificate la nivel de faza, subfaza si proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, productie in curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate.
Digitalizarea in constructii nu mai este doar o optiune, ci un pas care va transforma radical industria si va face companiile de constructii mai competitive si mai agile. Accesati pagina https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ pentru mai multe detalii despre solutiile software pentru constructii.
 
* Un material de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
concelex
Acvatot 2019
konsent
AED
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
EURO BUILD
rigips
SSAB
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
VEGO
SIGM
noark
BogArt
Arduro
leviatan
GEWISS
DRS
ERBASU CONSTRUCT
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<