Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - IWG: Noul concept "proptech" schimba modul in care se fac afaceri in real estate
IWG: Noul concept "proptech" schimba modul in care se fac afaceri in real estate
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2020 17:56
Investitiile in property technology sau proptech au crescut exponential din 2016 pana in prezent. Ca reper, pe piata din SUA, startup-urile din proptech au primit de la fonduri specializate, investitii importante care de la 44.7 milioane de dolari in 2012, au ajuns la 6.5 miliarde de dolari in 2017.
Ramona Predescu, country manager IWG Romania: “multi dintre noi am auzit des ‘fintech’, un termen folosit ca sa descriem utilizarea tehnologiei in lumea finatelor. Insa, un alt concept care trebuie monetizat in vocabularul de business al ultimilor ani este este cel de ‘proptech’ sau real estate technology, un concept care desemneaza aplicarea tehnologiei informatiei la pietele imobiliare”.
Definitia proptech este ampla, iar pentru piata de birouri servisate include aplicatii pentru rezervarea birourilor, a salilor de intalniri, drone pentru supravegherea cladirilor sau pentru inspectarea imobilelor.
Din perspectiva managerilor de proprietati proptech aduce o serie de beneficii cheie cum sunt productivitatea crescuta, eficienta mai mare in achizitia si retentia clientilor si in colectarea si achizitia datelor.
“Proptech este un element esential intr-un tablou mai mare care se numeste “the future of work”. In esenta sa, aceasta este viziunea noastra in care oamenii sunt degrevati de munca repetitiva pentru a-si putea explora creativitatea, pentru a se ocupa mai mult de actiuni care ajuta la dezvoltarea companiei”, explica, Ramona Predescu, country manager IWG Romania.
Proptech va schimba modul in care se face business in domeniul imobiliar, prin reducerea birocratiei in real estate si eficientizarea tranzactiilor, motiv pentru care, pe anumite zone, se suprapune cu aplicatiile fintech. Tehnologiile moderne in domeniul proptech includ managementul proprietatilor prin platforme digitale, solutiile de smart home, cercetarea si analiza datelor, servicii de brokeraj digital, inchirierea spatiilor rezidentiale si comerciale, randari 3D pentru portaluri online, precum si analiza big data.
 
ACADCOVID-19TeraSteelALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere